• 20 Απριλίου 2024,

Ενδιαφέρον και απο σχολεία της Καβάλας για να επισκεφτούν το θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»

 Ενδιαφέρον και απο σχολεία της Καβάλας για να επισκεφτούν το θωρηκτό  «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»

Περισσότερα από 18.000 άτομα, κάθε ηλικίας και από όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, επισκέφθηκαν, μέσα σε μία εβδομάδα, το ιστορικό θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», το οποίο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΝ οι διαθέσιμες ημερομηνίες για προγραμματισμένες ξεναγήσεις σχολείων, συλλόγων και λοιπών φορέων μέχρι και την ημερομηνία απόπλου έχουν ήδη συμπληρωθεί.
280 σχολεία, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από το Κιλκίς, τη Βέροια, την Καβάλα, τη Θάσο, μέχρι και τον Αλμυρό Βόλου, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επισκεφτούν το «Αβέρωφ».

Οι επισκέπτες ξεναγούνται σε γκρουπ των 40 ατόμων στο κατάστρωμα, ενώ έχουν τη δυνατότητα -μεταξύ άλλων- να θαυμάσουν τα κανόνια τύπου Armstrong, να δουν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και να βρεθούν στους χώρους, όπου κινείτο ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

Σημειώνεται ότι το «Γ. Αβέρωφ» βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου και σχεδιάζεται να μείνει στην πόλη έως τις 10 Νοεμβρίου.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε επίσης