Ενισχύεται το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι»

 Ενισχύεται το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωνικής «Αλληλεγγύης» του Δήμου Καβάλας κ. Φιλήμονας Ξουλόγης υπέγραψε τις προηγούμενες μέρες την προβλεπόμενη απόφαση προκειμένου το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών να διατεθεί για την εξυπηρέτηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι.

Είναι μία συνηθισμένη διαδικασία, μια απόφαση που φαίνεται ότι θα είναι σε ισχύ αρκετές εβδομάδες.

Για όλο το χρονικό διάστημα που δεν θα λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου. 114 εργαζόμενοι που απασχολούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς -ανήκουν σε αυτούς- τώρα που οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δεν λειτουργούν, θα είναι στη διάθεση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στο παρελθόν όταν και πάλι δεν λειτουργούσαν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Ας μην ξεχνάμε ότι όσοι ωφελούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» την περίοδο πρόληψης του κορωνοϊού έχουν αυξηθεί και όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Δημοτικής Κοινωνικής «Αλληλεγγύης» έχουν σχεδόν διπλασιαστεί!

Η Δημοτική Κοινωνική «Αλληλεγγύη» αποφάσισε το αυτονόητο, δηλαδή να μην πληρώσουν την ετήσια συνδρομή τους για το 2021 τα μέλη των ΚΑΠΗ. Τα ΚΑΠΗ άλλωστε είναι κλειστά από την Άνοιξη του 2020.

Τέλος στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινωνικής «Αλληλεγγύης» στις 16 Μαρτίου λήφθηκε ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου αποδοχής δωρεάς του συμπολίτη επαγγελματία Γιάννη Σαρρή.

Ο κ. Σαρρής που κι άλλη φορά έχει προσφέρει χρήματα ή εργασία για κοινωνικούς σκοπούς, διαθέτει ποσό για την αγορά spray ώστε να κατασκευαστούν γκράφιτι στους εξωτερικούς τοίχους του 8ου παιδικού σταθμού του Δήμου Καβάλας στη συνοικία του Βύρωνα.

Διαβάστε επίσης