«Τελευταία ο κ. Δέμπας μάλωσε με όλους τους θεσμούς»

 «Τελευταία ο κ. Δέμπας μάλωσε με όλους τους θεσμούς»

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ν. Καβάλας κ. Γιάννης Παναγιωτίδης άκουσε τις δηλώσεις Μάρκου Δέμπα στην Πρωινή την περασμένη Παρασκευή. Αντέδρασε με τα ακόλουθα λόγια:

«Καταρχήν η παρέμβαση μου αρχικά  ήταν να γίνει πάνω σε όλα αυτά που ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας, όσον αφορά τη διαμάχη του με τον Περιφερειάρχη κτλ. Ακούγοντας τον όμως να επιτίθεται και στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Καβάλας, τελευταία ο κ. Δέμπας έχει μαλώσει με όλους τους θεσμούς, είτε είναι Περιφέρεια, είτε είναι Αντιπεριφέρεια, είτε είναι ο ΑΟΚ, τώρα τα βάζει και με την Ομοσπονδία.

Επειδή όπως ξέρετε είμαι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και είμαι και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, όσον αφορά σχετικά με αυτά που ψευδώς ανέφερε για την Ομοσπονδία, έχω να αναφέρω το ότι η Ομοσπονδία ήταν η πρώτη η οποία έστειλε επιστολή στον κ. Περιφερειάρχη σχετικά με τις αστοχίες του προγράμματος αλλά βέβαια και τη σωστή κίνηση να προκηρύξει το πρόγραμμα.

Να θυμίσω τότε ότι και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας είχε στείλει επιστολή με την οποία έδινε συγχαρητήρια την Περιφέρεια ΑΜΘ για το πρόγραμμα. Όσον αφορά για τη σύσκεψη που επικαλείται ο κ. Δέμπας η οποία έγινε εδώ το περασμένο Φθινόπωρο, δεν στάλθηκε ποτέ πρόσκληση στην Ομοσπονδία.

Μάλιστα υπάρχει και ανταλλαγή email από την Ομοσπονδία προς το Επιμελητήριο που μπορούν ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα τα δικά μου και να διαψεύσουν οικτρώς τον κ. Δέμπα.

Γιατί τα ίδια τα ανέφερε και σε ένα τηλεοπτικό σταθμό. Αυτά φυσικά υπάρχουν και γραπτά.

Δεν αφορά κάτι προσωπικό, αφορά την Ομοσπονδία και θα πρέπει πραγματικά να προσέχει το πως αναφέρεται στην Ομοσπονδία. Η επιστολή της Ομοσπονδίας στην οποία πιθανόν να ασκήθηκαν πιέσεις προς άλλες Ομοσπονδίες για να μην βγει και επειδή οι Ομοσπονδίες λειτουργούν ελεύθερα και ανεξάρτητα, δε διαφώνησε το Δ. Σ να σταλεί η επιστολή.

Επειδή αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δράμας που πραγματικά ελεύθερα είπε την άποψη του όπως ελεύθερα λέει ο καθένας την άποψη του για το σχετικό πρόγραμμα και τι συμβαίνει, θέλω να πω ότι η επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδίας Καβάλας σε συνεργασία με άλλες δυο Ομοσπονδίες αναδεικνύει αυτό που επιβεβαιώνεται τις επόμενες μέρες.

Ορμώμενοι λοιπόν από την επιστολή της Ομοσπονδίας η οποία ήταν γνωστή από την προηγούμενη εβδομάδα, έβγαλε ανακοίνωση και ο Περιφερειάρχης και βλέπουμε ότι έβγαλαν ανακοίνωση και τα Επιμελητήρια».

Ερ: Ο κ. Δέμπας λέει ότι Επιμελητήριο και Ομοσπονδία για αυτό το θέμα αλλά και γενικότερα, δεν έχουν καθόλου σχέσεις. Επιρρίπτει την ευθύνη των κακών σχέσεων στην Ομοσπονδία.

Απ: Θα πρέπει προφανώς ο κ. Δέμπας να θυμάται τι λέει στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων του Επιμελητηρίου. Εκεί ισχυρίζεται ότι η συνεργασία του Επιμελητηρίου με την Ομοσπονδία είναι άψογη. Δεν μπορώ να καταλάβω, ο κ. Δέμπας είναι ο αστυνόμος των επιχειρήσεων; Αυτός θα κρίνει οποιοδήποτε σωματείο ή οποιαδήποτε Ομοσπονδία ή άλλο σύλλογο αν θα βγάλει μια επιστολή. Η οποία προφανώς αν την έχετε διαβάσει δεν κατηγορεί κανέναν. Δεν κατηγορεί συγκεκριμένα μια πλευρά, ρίχνει ευθύνες και λέει: «παιδιά γιατί μαλώνετε μεταξύ σας και δεν κοιτάτε να τα βρείτε για το πρόγραμμα». Αυτό είναι το νόημα της επιστολής.  Εκφράζει την αγωνία των επιχειρήσεων να πληρωθούν και να τρέξει το πρόγραμμα. Καθημερινά όλοι δεχόμαστε τηλέφωνα το πότε θα τρέξει, το πότε θα πληρωθεί το πρόγραμμα. Εάν ο κ. Δέμπας θέλει να μαλώνει με τον κ. Περιφερειάρχη, δεν του αρέσει ο κ. Σιμιτσής και πραγματικά ο κ. Δέμπας που ξέρει ότι εμείς επικοινωνήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης; Δεν έγινε καμία τέτοια συνάντηση. Εμείς παρατηρούμε τα γεγονότα. Τα γεγονότα εδώ και ένα χρόνο λόγω της διαμάχης που υπάρχει στο ΔΕΣΜΟ και η «πέτρα του σκανδάλου» είναι η μετάθεση του κ. Αρχοντίκη από γενικό διευθυντή σε απλό διευθυντή ή απλό υπάλληλο, ειλικρινά δεν γνωρίζω, έχει δημιουργήσει τέτοια ένταση. Αυτή την ένταση συνεχίζουν να την έχουν τα Επιμελητήρια προτείνοντας τον κ. Αρχοντίκη ως αντιπρόεδρο του ΔΕΣΜΟΥ ως έχουν το δικαίωμα. Ρωτάω εγώ, εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Καβάλας ένας υπάλληλος του ΔΕΣΜΟΥ που δεν έχει γίνει ποτέ αυτό το πράγμα; Έχει παρθεί απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου; Εάν αυτά δεν μπορεί να τα ισορροπήσει ο κ. Δέμπας καλό είναι τα φέρνει στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου, να το βοηθά το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου γιατί τελευταία δρώντας προφανώς μόνος του φαίνεται ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει και δημιουργεί αντιπαραθέσεις και οξύνσεις. Δεν έχει έρθει κάποιο τέτοιο θέμα ποτέ στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου. Για να έχει και την κάλυψη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Τον άκουσα πολύ προσεκτικά για όλες τις αστοχίες που προφανώς υπάρχουν στο πρόγραμμα, δεν αναφέρθηκε στην ουσία του. Εδώ υπάρχει μια διαμάχη και η ουσία που καθυστερεί το πρόγραμμα είναι η διαμάχη που υπάρχει αυτή τη στιγμή του Επιμελητήριου μας με τον Περιφερειάρχη. Δεν μπορώ να δέχομαι τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να ρίχνει τις ευθύνες στον Περιφερειάρχη.  Να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις επιχειρήσεις οι οποίες καθυστερούν και θα καθυστερήσουν να πληρωθούν και αν πληρωθούν το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης