Ενισχύεται με προσωπικό η ΔΕΥΑΚ

 Ενισχύεται με προσωπικό η ΔΕΥΑΚ

Το απόγευμα της Τρίτης αναρτήθηκαν στη Διαύγεια οι αποφάσεις πρόσληψης 12 εποχιακών εργαζόμενων στη ΔΕΥΑ Καβάλας. Άπαντες αρχίζουν την εργασία τους την προσεχή Δευτέρα, θα απασχοληθούν για διάστημα 8 μηνών δηλαδή μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Η διαδικασία για την πρόσληψη και επιλογή του εποχιακού προσωπικού άρχισε ως συνήθως, αρκετούς μήνες νωρίτερα. Πάρθηκε η απόφαση από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, εγκρίθηκε η πρόσληψη τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης. Ακολούθησε η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων, η αξιολόγηση αυτών με κριτήρια ΑΣΕΠ. Το ΑΣΕΠ ουσιαστικά θα εμπλακεί στη διαδικασία μόνο αν υπάρξουν ενστάσεις. Τις οποίες θα κρίνει. Κάτι τέτοιο ως τώρα δεν προκύπτει.

Η ΔΕΥΑΚ πάντα επικαλείται αυξημένες ανάγκες της, έλλειψη προσωπικού κτλ. Συχνότερα επιλέγει (χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ) εποχιακό προσωπικό δύο μηνών. Αυτήν την φορά κινείται διαφορετικά αφού για 8 μήνες θα ενισχυθεί και με επιστημονικό προσωπικό. Εδώ και λίγες μέρες είναι σε εξέλιξη διαδικασία πρόσληψης 13 ακόμη ατόμων- αορίστου χρόνου (μόνιμο προσωπικό). Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η πρόσληψη τους (με άμεση εμπλοκή του ΑΣΕΠ) θα ολοκληρωθεί περίπου το Φθινόπωρο.

Όσο για τους εποχιακούς των 8 μηνών, προσλαμβάνονται λοιπόν δύο υδραυλικοί, δύο εργάτες ύδρευσης (μία εξ αυτών γυναίκα), δύο υπάλληλοι λογιστικού – διοικητικού, ένας πολιτικός μηχανικός, ένας οικονομολόγος, ένας μηχανολόγος μηχανικός, ένας βιολόγος, ένας μηχανολόγος και ένας ηλεκτροτεχνίτης. 9 από τους νέους εργαζόμενους είναι από το Δήμο Καβάλας. Οι υπόλοιποι από το Βόλο, τη Κομοτηνή, Δράμα. Από τους 12 οι 7 είναι γυναίκες κι οι υπόλοιποι άνδρες.

Διαβάστε επίσης