• 18 Μαΐου 2024,

Ενίσχυση AstraZeneca στη διαδικασία του εμβολιασμού στο Νοσοκομείο

 Ενίσχυση AstraZeneca στη διαδικασία του εμβολιασμού στο Νοσοκομείο

Η διαδικασία των εμβολιασμών στο Νοσοκομείο Καβάλας ενισχύεται από χθες με τα εμβόλια και της εταιρίας AstraZeneca. Το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος Καβάλας έκανε χθες, από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα, 50 περίπου εμβόλια αυτής της εταιρίας.

Όσοι είχαν ραντεβού προσήλθαν κανονικά. Λόγω της κακοκαιρίας το Νοσοκομείο ειδοποίησε τους πολίτες με ραντεβού μετά τις 4 χθες το απόγευμα να προσέλθουν νωρίτερα στο ίδρυμα. Όπως και έγινε.

Η πρωτοβουλία αυτή που είχε γίνει και το περασμένο Σάββατο για αυτούς που εμβολιάζονται με το εμβόλιο Pfizer, αφορά την κακοκαιρία. Το Νοσοκομείο σκέφθηκε σωστά να επισπεύσει όσο γίνεται και μπορεί τη διαδικασία προκειμένου οι μετακινήσεις όσων εμβολιάζονται να μην συμπίπτει με το απόγευμα, τις ώρες μετά τη δύση του ήλιου και την παγωνιά.

Το μέτρο απέδωσε κι ικανοποίησε όσους επηρέασε. Τελικά διευκόλυνε. Όπως όλα δείχνουν το Νοσοκομείο Καβάλας και το προσεχές διάστημα θα εμβολιάζει περίπου 100 την ημέρα με το εμβόλιο της Pfizer και 50 την ημέρα με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αυτά τα νούμερα θα διατηρηθούν μέχρι η χώρα μας να εφοδιαστεί με περισσότερα εμβόλια. Τότε οι ημερήσιοι εμβολιασμοί στο Ν. Καβάλας θα αυξηθούν. Ας μη ξεχνάμε ότι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer γίνονται και στο Κ.Υ. Ελευθερούπολης.

Στο Κ.Υ. Χρυσούπολης οι εμβολιασμοί δεν άρχισαν ακόμη ενώ στη Θάσο σταμάτησαν και ξαναρχίζουν την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου. Εκτός απροόπτου φυσικά.

Μέχρι το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου οι πολίτες που εμβολιάστηκαν στο Ν. Καβάλας ήταν περισσότεροι από 6.000. Η ιστοσελίδα του Υπουργείου (πάντα έως το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου) αναφέρει ότι: Εμβολιασμοί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας 5.702. Εξ αυτών οι 1.537 αφορούν και τις δύο δόσεις.

Τα υπόλοιπα την πρώτη. Στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου έγιναν 275 εμβολιασμοί. Στη Θάσο όπου οι εμβολιασμοί σταμάτησαν, έχουν εμβολιαστεί 431 άνθρωποι. Εξ αυτών μόνο οι 16 και τις δύο δόσεις.

Διαβάστε επίσης