• 16 Μαΐου 2024,

Ενίσχυση της Πολεοδομίας με εποχιακό προσωπικό;

 Ενίσχυση της Πολεοδομίας με εποχιακό προσωπικό;

Λόγια είναι τα θέματα της ημερήσιας διατάξεως στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά τις άτυπες διακοπές του καλοκαιριού και ειδικότερα του Αυγούστου. Μόλις 22 είναι τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη τα περισσότερα εκ των οποίων είναι απλά κι εύκολα.

Εντύπωση προκαλεί ο αριθμός των λογιστών θεμάτων της συνεδριάσεως και ίσως να πρόκειται για μία πρωτοβουλία του προέδρου ώστε να υπάρξει περιθώριο για συζήτηση άλλων θεμάτων πριν από την έναρξη της ημερήσιας διατάξεως.

Από τη λίστα των 22 θεμάτων ξεχωρίζει η πρόθεση του δήμου Καβάλας να ενισχύσει με προσωπικό τις υπηρεσίες του. Ενώ αρχικά ζήτησε έγκριση ώστε να προσλάβει δέκα άτομα με οκτάμηνες συμβάσεις τελικά μόνο δύο προσλήψεις εγκρίθηκαν.

Αρχικά, ζητήθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης να προσληφθούν δύο μηχανικοί και δύο διοικητικοί υπάλληλοι προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία της πολεοδομίας. Επειδή ωστόσο η έγκριση αφορά σε λιγότερα άτομα στη συνεδρίαση του σώματος θα αποφασιστεί η ειδικότητά τους και σε ποιον τομέα θα απασχοληθούν. Το πιθανότερο είναι η διοίκηση του δήμου να επιμείνει ώστε να ενισχυθεί έστω και μόνο για οκτώ μήνες το προσωπικό της πολεοδομίας Καβάλας.

Άλλα ενδιαφέροντα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούν στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2018 και σ’ αυτό περιλαμβάνονται τα έργα στο 12ο και 21ο δημοτικό σχολείο. Δίνεται παράταση έως τις 25 Δεκεμβρίου 122 ημερών στο έργο άρσης επικινδυνότητας επικίνδυνων κτισμάτων. Μέσω διαγωνισμού θα εκπονηθεί μελέτη για την πυρασφάλεια στα κτήρια των βρεφονηπιακών σταθμών, με προϋπολογισμό ενενήντα χιλιάδες ευρώ.

Θα συζητηθεί θέμα που έχει σχέση με το δημοτικό διαμέρισμα Ζυγού προκειμένου να αποχαρακτηρισθεί ως παραδοσιακός οικισμός. Υπάρχουν σχετικά αιτήματα κατοίκων που είναι τεκμηριωμένα. Θα συζητηθεί επίσης πρόσληψη εννέα ατόμων έκτακτου προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις με ειδικότητες εργατών και γυμναστών. Δεκτή θα γίνει η παραίτηση της Μαρίας Φρατζεσκάκη από τη θέση της προέδρου στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αφού είναι γνωστό πως θα αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου. Τέλος, θα δοθούν έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε 26 άτομα.

Διαβάστε επίσης