• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Ενισχύθηκε και θα ενισχυθεί κι άλλο με προσωπικό η Διεύθυνση Μεταφορών της ΠΕ Καβάλας

 Ενισχύθηκε και θα ενισχυθεί κι άλλο με προσωπικό η Διεύθυνση Μεταφορών της ΠΕ Καβάλας

Ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών της ΑΜΘ είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη.

Η συνάντηση έγινε στην Κομοτηνή. Στα θέματα της Καβάλας, συζητήθηκαν τα γνωστά προβλήματα στη Διεύθυνση Μεταφορών. Έλλειψης προσωπικού. Πιο έντονα αυτά που αφορούν την έκδοση αδειών των καινούργιων οχημάτων.

Μη ξεχνάμε ότι υπήρξε και διαμαρτυρία επαγγελματιών για αυτό το πρόβλημα. Στην Πρωινή για τη συνάντηση και τη λειτουργία της υπηρεσίας μίλησε ο κ. Αντώνης Μαστοράκης, πρόεδρος του Συνδέσμου.

Η συνέντευξη

Ερ: Υπήρχαν προβλήματα στη Διεύθυνση Μεταφορών της ΠΕ Καβάλας. Δεν μπορούσαν να εκδοθούν έγκαιρα οι άδειες των καινούργιων αυτοκινήτων. Υπήρξε διαμαρτυρία των επαγγελματιών πριν το Πάσχα. Λύθηκαν αυτά τα θέματα;

Απ: Τα προβλήματα συνεχίζουν και υπάρχουν. Οι αποχωρήσεις υπαλλήλων που έγιναν και δημιούργησαν το θέμα φυσικά και δεν άλλαξαν. Υφίστανται. Οι αποχωρήσεις έγιναν εξ αιτίας προγραμμάτων που έληξαν πριν από λίγο καιρό. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Το πρόγραμμα της κινητικότητας στο δημόσιο. Με το οποίο κάποιοι υπάλληλοι μπορούν να φύγουν. Βρίσκουν μια άλλη υπηρεσία, γίνεται μια διαδικασία αποχώρησης τους. Επί της οποίας μάλλον η Περιφερειακή Ενότητα είναι αδύνατο να τη σταματήσει. Είναι αδύνατο να αντιδράσει. Δεν μπορεί εύκολα αμέσως μετά να βρει αντικατάσταση αυτού που αποχώρησε αφού είναι μια αποχώρηση που δεν αναμένονταν. Έγιναν κάποιες προσπάθειες και ήρθαν δυο άτομα στη Διεύθυνση Μεταφορών την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι από τα προγράμματα, τα «ένα συν ένα». Τα οποία κυριολεκτικά μας έχουν σώσει. Τώρα γίνεται προσπάθεια να πάει κι ένας τρίτος υπάλληλος στις άδειες κυκλοφορίας, εκεί που έγινε η διαμαρτυρία. Εκεί που υπήρχε η καθυστέρηση. Η διαφορά είναι ότι θα πάει ένας υπάλληλος, ο οποίος τώρα θα είναι μόνιμος. Εμείς ως εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών είχαμε την προηγούμενη Πέμπτη μια συνάντηση στην Κομοτηνή με τον Περιφερειάρχη κ. Τοψίδη. Είχαμε μια γενική συζήτηση για πολλά θέματα. Για το συγκεκριμένο θέμα της Καβάλας, για τις άδειες κυκλοφορίας κτλ. Μας υποσχέθηκε ότι εντός 15 ημερών θα έχει γίνει αυτή η αντικατάσταση του μόνιμου υπάλληλου που έφυγε, με μόνιμο υπάλληλο. Μας είπε για τα 2 άτομα που ήρθαν την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται να προσληφθούν αρκετά ακόμη άτομα και δεν ξέρω ακριβώς το νούμερο που θα έρθουν στη Διεύθυνση Μεταφορών.

Ερ: Οι εξετάσεις σας πως πάνε; Οι θεωρητικές και πρακτικές;

Απ: Καλά πάνε, υπάρχουν λύσεις. Υπάρχει πολύ καλή διάθεση από την υπηρεσία που παρά την υποστελέχωση της, κάνει μεγάλη προσπάθεια. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτά που σας λέω αφορούν το τμήμα διπλωμάτων. Αν δείτε στους όμορους νομούς τους υπαλλήλους που υπάρχουν σε σχέση με αυτούς που έχουμε εμείς, πραγματικά είμαστε υποστελεχωμένοι. Σε πολύ μικρότερες υπηρεσίες μέσα σε ένα τμήμα έχουν τέσσερεις και πέντε υπαλλήλους ενώ εμείς έχουμε δυο. Μη ξεχνάμε ότι η Καβάλα είναι η πόλη με το μεγαλύτερο πρωτόκολλο. Παρόλα αυτά δεν έχουμε προβλήματα στις θεωρητικές, πρακτικές εξετάσεις.

Ερ: Για τις καινούργιες άδειες, πηγαίνουν στις διπλανές πόλεις οι έμποροι αυτοκινήτων;

Απ: Θέλω να σας πω αυτό που μας είπε ο Περιφερειάρχης. Λόγω της κινητικότητας ο μόνιμος υπάλληλος θα αντικατασταθεί με μόνιμο υπάλληλο. Μιλάμε για τις άδειες κυκλοφορίας. Εκτός δηλαδή από αυτά τα δυο άτομα που έχουν έρθει με το πρόγραμμα «ένα συν ένα».

Διαβάστε επίσης