Ενοχλημένος ο Δήμαρχος επειδή τα στελέχη του εργοστασίου τον αγνοούν!

 Ενοχλημένος ο Δήμαρχος επειδή τα στελέχη του εργοστασίου τον αγνοούν!

Στη διάρκεια της χθεσινής ραδιοφωνικής εκπομπής της Πρωινής συζητήθηκε το ζήτημα που ανέκυψε το Σαββατοκύριακο με τη βλάβη στις εγκαταστάσεις της ΒΦΛ.

Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Νέας Καρβάλης κ. Νίκος Καρακεϊσογλου:

«Απουσίαζα από την Ν. Καρβάλη, με ενημέρωσαν και με ρώτησαν άνθρωποι του χωριού. Επικοινώνησα με άνθρωπο της βιομηχανίας και τον ρώτησα αν πρέπει να ανησυχούμε για το μαύρο καπνό και το σύννεφο. Όντως ο άνθρωπος με ενημέρωσε για κάποια διαφυγή αερίου και προσπάθησε να μου εξηγήσει με λεπτομέρειες. Επειδή δεν έχω τέτοιου είδους γνώσεις, τον ρώτησα τι θα γίνει και μου είπε ότι ενεργούν άμεσα.

Αλλά και ότι αναμένουν συνεργεία να επιληφθούν του προβλήματος. Σε πρώτη φάση σταμάτησε ο μαύρος καπνός κι από τις πρώτες ώρες της Κυριακής σταδιακά μειώθηκε και ο λευκός. Το μεσημέρι της Κυριακής υπήρξε πλήρης αποκατάσταση. Πληροφορήθηκα ότι υπήρξαν ενέργειες και από πλευράς της Περιφέρειας. Ο κ. Δήμαρχος έκανε την Κυριακή επίσκεψη στη Νέα Καρβάλη, και για άλλα θέματα, και τον ενημέρωσα.

Το θέμα έληξε. Η ανησυχία πάντα υπάρχει. Επειδή έχω επικοινωνία με τους ανθρώπους  του εργοστασίου μιας και μας ενδιαφέρει άμεσα η καλή λειτουργία του, είμαι ευχαριστημένος όσον αφορά την ενημέρωση. Οι γνώσεις μου είναι τέτοιες που δεν μου επιτρέπουν να κάνω περισσότερες παρατηρήσεις. Στο χωριό υπήρξε ανησυχία. Οι κάτοικοι με ρώτησαν, έμαθα και ενημέρωσα τους φορείς και τους ανθρώπους του συμβουλίου.

Το τι θα γίνει δεν είναι δικό μου θέμα. Οι αρμόδιοι είναι ενημερωμένοι. Το τελευταίο διάστημα και μετά την εγκατάσταση φίλτρων, όπως μου είπαν οι άνθρωποι του εργοστασίου, ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς συνέβη για το θέμα που συζητάμε.

Πέρσι είχαμε έντονα τα προβλήματα. Γνωρίζαμε τότε ότι οι άνθρωποι του εργοστασίου προσπαθούν να κάνουν τις αλλαγές των φίλτρων. Η τελευταία ενημέρωση που είχα ήταν ότι είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί οι αντικαταστάσεις των φίλτρων. Η λειτουργία του εργοστασίου ήταν φανερή ότι ήταν προς το καλό. Οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν αυτές τις προσπάθειες ενώ γνωρίζουμε ότι έγιναν και αρκετές επενδύσεις σε αυτό το κομμάτι. Πόσο ολοκληρώθηκαν ή όχι, αυτό δεν το γνωρίζω».

Στην ίδια εκπομπή παρενέβη ο Δήμαρχος. Ο κ. Μουριάδης ήταν ενοχλημένος επειδή όπως είπε τηλεφώνησε την Κυριακή στον εκπρόσωπο της εταιρίας αλλά αυτός δεν του απάντησε!

Ο κ. Μουριάδης είπε ειδικότερα:

«Θα ήθελα να πω ότι την Κυριακή το πρωί προσπάθησα να επικοινωνήσω. Έχουν μιλήσει σε όλους εκτός από ‘μενα. Δεν μου σηκώνουν το τηλέφωνο. Και το ότι δεν μου σηκώνουν το τηλέφωνο, παίρνω στο τηλέφωνο τον διευθυντή κ. Γιαννίκο ο οποίος απαξιεί προφανώς να μου μιλήσει, διότι δεν τους είμαι αρεστός.

Πριν μιλήσω με τον κ. Καρακεϊσογλου είχα μιλήσει με τον κ. Αντωνιάδη. Ο οποίος έστειλε το τμήμα Περιβάλλοντος για να κάνουν έλεγχο. Εγώ σήμερα (χθες) θα στείλω αναφορά και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά και στον Εισαγγελέα. Διότι πρέπει να μάθουν να σέβονται…

Μπορεί να μην τους αρέσω ως Μουριάδης διότι δεν τους κάνω τα χατίρια, θα πρέπει να μάθουν να σέβονται τους θεσμούς. Το πρώτιστο είναι να σέβονται την υγεία…»


Για χρονικό διάστημα 15 επόμενων ημερών δε θα λειτουργεί το εργοστάσιο των Πετρελαίων. Μετά από 4 χρόνια έγινε shut down για λόγους συντήρησης. Το 15νθήμερο μη λειτουργίας ξεκίνησε – όπως φαίνεται- πρόσφατα.

Διαβάστε επίσης