Ένοχοι για επεισόδιο στη γειτονιά

 Ένοχοι για επεισόδιο στη γειτονιά

Μετά την απαραίτητη και καθιερωμένη Πασχαλινή διακοπή δικών, συνεδρίασαν χθες ταυτόχρονα στο δικαστικό Μέγαρο Καβάλας το Μονομελές και το Τριμελές. Οι υποθέσεις αρκετές, με ποικιλία ως προς το περιεχόμενο τους. Μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών έκαστος πατέρας και γιος. Στην ποινή ισχύει τριετής αναστολή.

Η ιστορία είναι από τις συνηθισμένες στην Ελλάδα, πρόκειται για επεισόδιο που έγινε σε συνοικία της πόλης ανάμεσα σε γείτονες. Ο μηνυτής επέμενε ότι απειλήθηκε και εξυβρίστηκε, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Ένας μάρτυρας δήλωσε ότι όλα έγιναν μπροστά του (μάρτυρας κατηγορίας), δηλαδή επιβεβαίωσε πλήρως το κατηγορητήριο. Κι ένας μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε το ακριβώς αντίθετο. Μόνο που ο μάρτυρας υπεράσπισης παραδέχθηκε ότι την επίμαχη μέρα απουσίαζε από την οικία του κι έτσι επικαλέστηκε τους άλλους γείτονες και τη σύζυγο του.

Δεν είναι περίεργο που μια τέτοια υπόθεση δικάζονταν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μιας ώρας. Δικηγόροι παρόντες και από τις δύο πλευρές. Ασήμαντη η αφορμή κι όπως φαίνεται το επεισόδιο (που κατά το δικαστήριο τελικά έγινε) δεν είναι το πρώτο. Μακάρι να είναι το τελευταίο. Οι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για άλλες κατηγορίες αλλά κρίθηκαν ένοχοι για εξύβριση και απειλή κατ’ εξακολούθηση. Ο πατέρας κατηγορούμενος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας κι όπως είπε απολογούμενος εκείνο το διάστημα δεν έβγαινε καν από το σπίτι του. Το επεισόδιο φέρεται να έγινε στη γειτονιά, ανάμεσα σε ανθρώπους τα σπίτια των οποίων είναι σε πολύ μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Η Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορούμενων για μέρος των κατηγοριών μόνο. Ο γιος κατηγορούμενος είπε στην απολογία του ότι δεν έγινε το παραμικρό απ΄όσα αναφέρει η μήνυση. «Ξεσπά σε μας και σε άλλους γείτονες» είπε.

Λίγη ώρα αργότερα στο Τριμελές Καβάλας κατηγορούμενος ήταν 59χρονος άνδρας- αλλοδαπός, μόνιμος κάτοικος Καβάλας εδώ και 20 χρόνια. Η υπόθεση δικάστηκε μετά από έφεση. Το Καλοκαίρι του 2017 ο κατηγορούμενος κινούνταν σε παραλία της πόλης, χαϊδεύοντας τα γεννητικά του όργανα και κινούμενος προς παρέα 12χρονος κοριτσιών. Τα κορίτσια κατήγγειλαν το περιστατικό κι ο δράστης εντοπίστηκε. Κατηγορούνταν για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Είπε μεταξύ άλλων απολογούμενος: «Ήμουν μεθυσμένος. Αν έκανα κάτι επιλήψιμο τότε ζητώ συγνώμη». Μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν δύο αστυνομικοί και γονείς των κοριτσιών. Περιέγραψαν τα παιδιά τους αρκετά σοκαρισμένα να επιστρέφουν σπίτι, όπου διηγήθηκαν την περιπέτεια τους. Πάντως οι γονείς παραδέχθηκαν ότι ο άνδρας δεν είπε το παραμικρό προς τα κορίτσια αν και τα πλησίασε σε απόσταση 2-3 μέτρων. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή 8 μηνών με αναστολή. Η πρωτόδικη απόφαση ήταν φυλάκιση 13 μηνών με αναστολή.

 

Διαβάστε επίσης