Ένοχοι για κλοπή τσάντας από παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην Κάρυανη

 Ένοχοι για κλοπή τσάντας από παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην Κάρυανη

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή έκαστος καταδικάστηκαν χθες στο Μονομελές Καβάλας δύο νεαροί άνδρες κάτοικοι Σερρών.

Τον Σεπτέμβρη του 2017 στην παραλία της Κάρυανης έσπασαν παράθυρο παρκαρισμένου αυτοκινήτου, από το εσωτερικό του οποίου πήραν ανδρικό τσαντάκι. Χρησιμοποίησαν την μία από τις πιστωτικές κάρτες που βρήκαν, από την οποία «έβγαλαν» ή έκαναν αγορές αξίας 1.200 ευρώ.

Παρά το ότι στη χθεσινή δίκη δεν αναγνωρίστηκαν από τους δύο μάρτυρες κατηγορίας, κρίθηκαν ένοχοι αφού κατά το δικαστήριο (και την Εισαγγελέα) υπήρξαν ισχυρές ενδείξεις ενοχής τους.

Στηριγμένοι στο ότι και οι δύο δεν αναγνωρίστηκαν από τους δύο μάρτυρες επέμεναν ότι είναι αθώοι. Κρίσιμο σημείο αρκετό για την καταδίκη τους, το ότι εκείνη την περίοδο είχαν αναγνωριστεί -και μάλιστα ανεπιφύλακτα- από υπάλληλο σούπερ μάρκετ καθώς και το ότι τότε χρησιμοποίησαν όχημα. Ιδιοκτησίας του ενός κατηγορούμενου.

Αρχικά κατέθεσε ο παθόντας. Διηγήθηκε ότι άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου κλέβοντας το τσαντάκι του κι ενός αυτός έκανε μπάνιο σε παραλία της περιοχής. Ακύρωσε , είπε, τις πιστωτικές κάρτες. Εκτός από μία. Από αυτήν έγιναν αγορές και ανάληψη χρημάτων συνολικού ποσού και αξίας 1.200 ευρώ περίπου. Δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τους δράστες αφού για την εξιχνίαση του περιστατικού απλώς ενημερώθηκε από την αστυνομία. Μάρτυρας αστυνομικός δεν υπήρξε στο δικαστήριο. Μόνο υπάλληλος σούπερ μάρκετ.

 

Σε αντίθεση με την αρχική του κατάθεση όπου τους είχε αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα, χθες κατέθεσε ότι δεν τους αναγνωρίζει. Ακόμη κι όταν τους είδε στο ειδώλιο χωρίς τις μάσκες τους. Ούτε δέχθηκε ότι αναγνώρισε το όχημα που τότε χρησιμοποίησαν. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ξαφνιάστηκε από τη διαφορετική κατάθεση κι υπενθύμισε τα ακριβώς αντίθετα της αρχικής. Ο μάρτυρας επέμενε κι έτσι η κατάθεση του τέλειωσε νωρίς νωρίς.

Απολογούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι την ημέρα του περιστατικού ήταν σπίτι τους στις Σέρρες. Δεν είναι δικό μου το όχημα που αναφέρετε ότι χρησιμοποιήθηκε για τη μετάβαση στο σούπερ μάρκετ, είπε ο δεύτερος κατηγορούμενος. Πάλι ο πρόεδρος αντέδρασε αφού του υπενθύμισε ότι τα στοιχεία της Αστυνομίας ανέφεραν το αντίθετο. «Να κάνετε έφεση και με δικηγόρο να αμφισβητήσετε το στοιχείο» είπε ο πρόεδρος που τους ανακοίνωσε την απόφαση. Αυτοί έκαναν έφεση κι επιφυλάσσονται στη δεύτερη δίκη να αποδείξουν την αθωότητα τους.

Στη συνεδρίαση του Μονομελούς Καβάλας υπήρξαν τρεις υποθέσεις ρευματοκλοπών. Δύο στην Καβάλα, μία στο Παληό. Και οι τρεις είχαν τακτοποιήσει το χρέος τους κι έτσι αθωώθηκαν.

 

Διαβάστε επίσης