Επιτυχία του Νοσοκομείου:  Μέχρι και 96 τεστ την ημέρα για τον κορωνοϊο

 Επιτυχία του Νοσοκομείου:  Μέχρι και 96 τεστ την ημέρα για τον κορωνοϊο

96 τεστ στον κορωνοϊο έκανε πάλι χθες το εργαστήριο του Νοσοκομείου της Καβάλας, αριθμός πολύ μεγάλος για ένα νομαρχιακό και όχι περιφερειακό νοσοκομείο.

Ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που φυσικά και δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς όσον αφορά τη νόσο και την πανδημία. Τα 96 αυτά τεστ σε πολύ μεγάλο βαθμό (χθες περίπου τα 66 από τα 96) αφορούν πολίτες που προσήλθαν σχεδόν από μόνοι τους. Χωρίς να υπάρχει τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία προβλέπουν να υποβληθούν σε τεστ μόνο αυτοί που θα κληθούν σχετικά από τον ΕΟΔΥ.

Στην πράξη το πρωτόκολλο καταργείται χάρη στην ετοιμότητα του εργαστηρίου που μπορεί να εξυπηρετεί τον προαναφερθέντα αριθμό δειγμάτων. Τόσα πολλά τεστ στον κορωνοϊό σε καθημερινή βάση δεν κάνουν άλλα νομαρχιακά νοσοκομεία. Αυτό δε της Καβάλας συχνά εξυπηρετεί και περιστατικά (ύποπτα κρούσματα και άλλα) όμορων Νομών. Όπως της Δράμας και της Ξάνθης. Το δε κόστος της διαδικασίας είναι μεγάλο μιας και κάθε τεστ στοιχίζει στο Νοσοκομείο Καβάλας περίπου 20 ευρώ.

«Είμαστε καλά. Μην περιμένετε να είμαστε πάντα στα 1 με 2 κρούσματα την ημέρα» τόνισε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Βαγγέλης Καμπουρίδης. Τόσο ο κύριος Καμπουρίδης όσο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου διαβεβαίωναν χθες ότι το πρόβλημα με τη θετική νοσηλεύτρια δεν θα έχει δυσάρεστες συνέπειες αφού οι 16 επαφές της εντός του ιδρύματος αποδείχθηκαν αρνητικοί στη νόσο. Θα ξανακάνουν τεστ την Παρασκευή όπως προβλέπεται.

Τα τεστ κορωνοϊού στο Νοσοκομείο γίνονται το πρωί, στην κινητή ιατρική μονάδα της Περιφέρειας ΑΜΘ. Οι πολίτες δεν μπαίνουν καν στο χώρο του Νοσοκομείου. Εξυπηρετούνται στο όχημα που είναι σταθμευμένο στο πάρκινκ. Αμέσως μετά τα δείγματα μεταφέρονται στο δεύτερο υπόγειο για τις μοριακές αναλύσεις. Κάθε πρωί από τις 9 ως τις 11 ο κόσμος σχηματίζει ουρά έξω από το αυτοκίνητο κι όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, κάθε μέρα είναι και περισσότερος.

Ωστόσο το όριο των 96 τεστ την ημέρα δεν φαίνεται να μπορεί να ξεπεραστεί. Η εκτίμηση όσων γνωρίζουν τα αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων είναι ότι ο κορωνοϊός έχει «απλωθεί» περισσότερο στο Ν. Καβάλας στις Ελευθερές της ΔΕ Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου και στη Χρυσούπολη. Η κατάσταση- λένε- έχει βελτιωθεί στο Ελαιοχώρι. Τα κρούσματα είναι λίγα σχετικά και στην πόλη.

 

 

Διαβάστε επίσης