• 5 Μαΐου 2024,

Ένοχοι στο Τριμελές δύο διευθυντές κι ένας υπάλληλος του Δήμου Καβάλας

 Ένοχοι στο Τριμελές δύο διευθυντές κι ένας υπάλληλος του Δήμου Καβάλας

Δύο διευθυντές υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας και ένας υπάλληλος του Δήμου Καβάλας καταδικάστηκαν το απόγευμα στο Τριμελές, μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία. Κρίθηκαν ένοχοι στη κατηγορία νόθευσης εγγράφου , ηθικής αυτουργίας σε νόθευση εγγράφου. Όλα έγιναν το 2015, όταν «άνοιξε» διαδικασία κρίσης υπαλλήλων για να επιλεγεί προϊστάμενος αυτής. Ενώ οι αιτήσεις για τη κάλυψη της θέσεις ήταν 3, ξαφνικά αυξήθηκαν σε 4. Η 4η αποδείχθηκε ότι κατατέθηκε εκ των υστέρων, χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικό μόνο στον υπάλληλο, που παραδέχθηκε την πράξη του. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή. Οι δύο διευθυντές που αρνήθηκαν την κατηγορία καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 1 έτους και 4 μηνών κάθε ένας. Ασκήθηκαν εφέσεις.

Για την ίδια υπόθεση ο Δήμος Καβάλας είχε κάνει ένορκη διοικητική εξέταση. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο υπάλληλος του Δήμου που τελικά έγινε προϊστάμενος, ο οποίος τότε είχε βρεθεί προς εκπλήξεως με την 4η αίτηση για την ίδια θέση κι είχε ερευνήσει την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης