• 19 Μαΐου 2024,

Εγκρίθηκε το ωράριο των φαρμακείων

 Εγκρίθηκε το ωράριο των φαρμακείων

Με απόφαση που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος οριστικοποιείται το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας με τη σύμφωνη γνώμη του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων αφορά στο χρονικό διάστημα από 1η Ιουνίου έως την 30η Σεπτεμβρίου 2018. Για τη δημοτική ενότητα Καβάλας προβλέπεται πρωινό ωράριο από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή 8:00 – 14:00 και απογευματινό ωράριο για τις ημέρες Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 17:30 – 21:00. Διημερεύοντα φαρμακεία θα λειτουργούν όλες τις ημέρες της εβδομάδας και φυσικά τις επίσημες αργίες από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:00. Τα διανυκτερεύοντα θα λειτουργούν από τις 21:00 έως τις 8:00 το πρωί της επομένης.

Για τη δημοτική ενότητα Χρυσούπολης τα φαρμακεία θα λειτουργούν μόνο με πρωινό ωράριο 8:00 – 16:00 ωστόσο θα υπάρχουν διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα. Για τη δημοτική ενότητα Ελευθερούπολης το ωράριο λειτουργίας είναι επίσης πρωινό 8:00 – 16:00. Για τη δημοτική ενότητα Θάσου τα φαρμακεία θα λειτουργούν πέραν του κανονικού ωραρίου όλες τις ημέρες της εβδομάδας, κατόπιν σχετικής αποφάσεως. Σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των περιφερειακών φαρμακείων εφαρμόζεται εκείνο ακριβώς που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Διαβάστε επίσης