Ένοχος για εκβίαση ΑμΕΑ

 Ένοχος για εκβίαση ΑμΕΑ

Κατηγορούμενος στο Τριμελές Καβάλας ήταν χθες το πρωί αλλοδαπός από την Αλβανία που διαμένει σε χωριό του Δήμου Παγγαίου εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια. Αντιμετώπιζε την κατηγορία του εκβιασμού.

Το διαφορετικό της υπόθεσης είχε σχέση με το άτομο που κατά το κατηγορητήριο ο αλλοδαπός εκβίασε. Μια γυναίκα (κάτοικος του ίδιου χωριού) με βαριά νοητική στέρηση. Η συμπαραστάτρια της γυναίκας κατέθεσε σε βάρος του μήνυση επειδή το Φθινόπωρο του 2012 φέρεται να της ζήτησε 600 ευρώ για να αγοράσει ξύλα απειλώντας την ότι σε διαφορετική περίπτωση θα την σκοτώσει!

Η γυναίκα που συμπαρίσταται (με δικαστική απόφαση) στην γυναίκα (άτομο με ειδικές ανάγκες) υποστήριξε ότι έμαθε το περιστατικό μέσω του προσωπικού ιδρύματος που την φιλοξενούσε. «Κάποια στιγμή έχει συνείδηση όσων λέει» είπε για το άτομο με ειδικές ανάγκες η γυναίκα που το προσέχει. «Τα χρήματα πρέπει να του τα έδωσε αφού ο πατέρας της μου είπε ότι του λείπουν χρήματα» κατέληξε.

Βασική μάρτυρας στην υπόθεση ήταν κοινωνική λειτουργός, η οποία εργάζεται στο ίδρυμα που φιλοξενεί το άτομο με ειδικές ανάγκες. Διηγήθηκε πως αντιλήφθηκε την ταραχή της παθούσης και συζητώντας μαζί της έμαθε για το περιστατικό. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το άτομο με ειδικές ανάγκες να είχε ψευδαισθήσεις. «Δεν μπορώ να πω ότι έτσι έγιναν τα πράγματα. Μπορεί ναι, μπορεί όχι».

Ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτρης Παπουτσής υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος ποτέ δεν είχε δώσει δικαίωμα στην μικρή κοινωνία του χωριού του Παγγαίου. Εξήγησε ότι ήταν εργάτης. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία.

Μετά τη διακοπή η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου, στον οποίο επιβλήθηκε η ποινή των 7 μηνών.

Διαβάστε επίσης