• 19 Μαΐου 2024,

Εντατικοί έλεγχοι σε όλο το Νομό Καβάλας για την τήρηση των μέτρων

 Εντατικοί έλεγχοι σε όλο το Νομό Καβάλας για την τήρηση των μέτρων

Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, κυρίως η Ελληνική Αστυνομία δια του προσωπικού της Α.Δ. Καβάλας, συνέχισαν και χθες τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας- πρόληψης του κορωνοϊού. Λόγω των άνωθεν οδηγιών, αυτοί είναι εντατικοί.

Καθημερινοί. Γίνονται σε σταθερά σημεία («Ανθή Καραγιάννη», Καλαμίτσα, αρχή της οδού 7ης Μεραρχίας) αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Κατά προτίμηση πλατείες ή σημεία με αυξημένη κίνηση.

Οι εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας είναι κατηγορηματικοί.

Ισχυρίζονται ότι ίδιοι έλεγχοι γίνονται και στον υπόλοιπο νομό. Σε μικρά χωριά αλλά και σε Ελευθερούπολη- Χρυσούπολη – Λιμένα Θάσου. Χθες για παράδειγμα έγιναν έλεγχοι στην Ελευθερούπολη, κοντά στη λαϊκή αγορά. Μόνιμο προσωπικό της Α.Δ. Καβάλας υπάρχει –πάντα για να κάνει ελέγχους- στα διόδια της Μουσθένης και στην ευρύτερη περιοχή της Τούζλας.

Δύο μέρες, χθες και προχθές, ομάδα αστυνομικών (Αστυνομικό Τμήμα, ομάδα ΔΙΑΣ, Ασφάλεια, Τροχαία) έκανε πολλούς ελέγχους. Προχθές μπροστά από την στρατιωτική λέσχη (περιοχή δημοτικού κήπου), χθες στο κάτω μέρος της πλατείας (φωτογραφία).

Σε αυτούς τους ελέγχους δόθηκε προτεραιότητα στους οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων. Λιγότερο στους πεζούς. Με αυτούς φαίνεται να ασχολείται πιο ειδικά η Δημοτική Αστυνομία. Προσωπικό της ήταν και χθες στην περιοχή της κεντρική πλατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συντριπτική πλειοψηφία όσων ελέγχθηκαν και ήταν έξω από το σπίτι τους χθες και προχθές βρέθηκαν να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα. Έγγραφο εργοδότη ή αποστολή μηνύματος sms. Στους ελέγχους βρέθηκαν λίγοι που δεν κυκλοφορούσαν νόμιμα κι έτσι τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Συχνά οι παραβάτες δηλώνουν ότι ξεχνούν να έχουν μαζί τους την άδεια του εργοδότη τους. Αυτό άλλοτε είναι αλήθεια, άλλοτε δικαιολογία.

Η Ελληνική Αστυνομία διέρχεται συχνά από καταστήματα που λειτουργούν για να απομακρύνει όσους π.χ. αγόρασαν καφέ αλλά δεν έφυγαν από το σημείο. Προς το παρόν πρόστιμο σε επιχείρηση- επαγγελματία δεν έχει επιβληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Πέμπτη σε όλο το νομό βεβαιώθηκαν 26 παραβάσεις ενώ σταθερά αυτές είναι πάνω από 20 την ημέρα. Οι πιο πολλές φυσικά στη πόλη της Καβάλας.

Διαβάστε επίσης