Έντονη διαμαρτυρία των παθολόγων του Νοσοκομείου που κάνουν εφημερίες και σε αυτό της Ξάνθης (video)

 Έντονη διαμαρτυρία των παθολόγων του Νοσοκομείου που κάνουν εφημερίες και σε αυτό της Ξάνθης (video)

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Ν. Καβάλας (ΕΓΕΣΥΚ) Γιώργος Τεπελόπουλος, η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Παναγιώτα Χλωροπούλου μαζί με διευθυντές και γιατρούς των δύο παθολογικών κλινικών του Νοσοκομείου συνάντησαν χθες το πρωί τους δημοσιογράφους.

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στο Αμφιθέατρο του Νοσηλευτικού ιδρύματος. Μίλησαν σε αυτούς για το έντονο πρόβλημα που υπάρχει από τον Δεκέμβρη, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για μεγάλο και άγνωστο επόμενο χρονικό διάστημα.

Παθολόγοι του Νοσοκομείου της Καβάλας μετακινούνται συχνά σε αυτό της Ξάνθης για να κάνουν εφημερίες. Αυτό ξεκίνησε με εντολή της 4ης ΥΠΕ τον περασμένο Δεκέμβρη. Ως κάτι προσωρινό. Όχι μόνο δεν ήταν προσωρινό αλλά δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα.

«Πλέον είναι επισφαλής η λειτουργία του Νοσοκομείου Καβάλας. Ειδικότερα των 2 παθολογικών κλινικών» είπε ο κ. Τεπελόπουλος. Η παθολόγος κ. Περσεφόνη Παπαδοπούλου περιέγραψε τα δεδομένα πιο αναλυτικά και φυσικά τόσο δύσκολα όσο είναι.

«Το πρόβλημα της Ξάνθης δεν θα λυθεί. Οι γιατροί δεν έρχονται να εργαστούν στο Ε.Σ.Υ., σε ένα Ε.Σ.Υ. που καταρρέει. Κι ενώ εμείς έχουμε μεγάλη ανάγκη από παθολόγους σαν Νοσοκομείο Καβάλας, βρισκόμαστε σε διαδικασία να στέλνουμε παθολόγους μας και σε άλλο νοσοκομείο».

Την ώρα της συνέντευξης τύπου οι παθολόγοι του Νοσοκομείου μάθαιναν ακόμη πιο δυσάρεστες εξελίξεις. Οι λίγοι παθολόγοι του Νοσοκομείου της Ξάνθης μειώνονται κι άλλο. Αποχωρούν αφού όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, δεν αντέχουν. Δεν αντέχουν να εργάζονται τόσο λίγοι με τόσο πολλούς ασθενείς.

Κι όπως επίσης ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου, προτιμούν να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα. Να ανοίξουν ένα ιατρείο και να μην έχουν σχέση με το Ε.Σ.Υ. Ειπώθηκε μάλιστα ότι ίδια είναι τα κενά και σε άλλες ειδικότητες και σε άλλα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής.

Αναφορά έγινε επίσης σε ότι προηγήθηκε, όταν οι λίγοι αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου της Καβάλας έπρεπε να μετακινηθούν και να κάνουν εφημερίες στο νοσοκομείο των Σερρών. Στο τέλος της συνέντευξης τύπου οι παθολόγοι του Νοσοκομείου Καβάλας δήλωσαν έτοιμοι να παραιτηθούν κι αυτοί αφού επίσης δεν αντέχουν να πηγαινοέρχονται υποχρεωτικά στη Ξάνθη.

«Αυτό που αποφασίζει η 4η ΥΠΕ είναι νόμιμο αλλά πρέπει να τηρηθεί το όριο των εφημεριών για κάθε γιατρό του Νοσοκομείου» είπε η κ. Παπαδοπούλου. Σε γενικές γραμμές αίτημα και των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας είναι να αυξηθούν οι αμοιβές στο Ε.Σ.Υ. προκειμένου να ξαναγίνει ελκυστικό.

Να το προτιμούν οι γιατροί, να δεχθούν να προσληφθούν όταν «ανοίγουν» θέσεις και να εργαστούν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Προς την ίδια κατεύθυνση υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν και ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της Καβάλας.


Τη χθεσινή συνέντευξη τύπου παρακολούθησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Φ. Ξουλόγης.

Διαβάστε επίσης