• 24 Απριλίου 2024,

Εντός της εβδομάδας συγκροτείται σε σώμα η νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου

 Εντός της εβδομάδας συγκροτείται σε σώμα η νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου

Εντός της εβδομάδας θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Η νίκη της παράταξης του κ. Λεμονίδη ήταν μεγάλη. Ήταν και αναμενόμενη για δύο λόγους: Η απερχόμενη υπό τον ίδιο πρόεδρο διοίκηση είχε να παρουσιάσει σημαντικό έργο, ο αντίπαλος ήταν η παράταξη προερχόμενη από το ΚΚΕ. Ταυτόχρονα οι υποψήφιοι με τον Λεμονίδη έκαναν οι περισσότεροι μεγάλη κινητοποίηση στην προεκλογική περίοδο.

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι ο κ. Λεμονίδης τιμήθηκε από τα μέλη του συλλόγου αφού έλαβε με διαφορά τους περισσότερους σταυρούς.

Το ψηφοδέλτιο του κινητοποίησε τους επαγγελματίες που προσήλθαν στην κάλπη σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι τυχαίο ότι στις εκλογές ψήφισαν 530 μέλη. Εκτός από τα 5 λευκά, τα υπόλοιπα 13 άκυρα ψηφοδέλτια λέγεται ότι οφείλονται σε λάθη λόγω της διπλής διαδικασίας. Κάποιοι έριξαν στην κάλπη του συλλόγου τα ψηφοδέλτια για τους αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας και το αντίστροφο. Στην καταμέτρηση η κατανομή των εδρών έγινε μέσω μικρού θρίλερ.

Η δεύτερη έδρα της παράταξης Κοντογεωργίου προέκυψε για μία ή δύο ψήφους.

Διαφορετικά η παράταξη Λεμονίδη ήταν έτοιμη να εξασφαλίσει 12 έδρες. Την 12η την έχασε για πολύ λίγο. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Βασίλης Λεμονίδης θα είναι πρόεδρος για 3η συνεχόμενη θητεία και τριετία. Τα αποτελέσματα των σταυρών προτίμησης ήταν αναμενόμενα.

Όσοι κινητοποιήθηκαν μάλλον είναι αυτοί που είναι πρώτοι σε σταυρούς. Υπάρχουν αντίθετα κι υποψήφιοι που είχαν συμβολική συμμετοχή, ήθελαν να δείξουν την στήριξη τους στον κ. Λεμονίδη και στη δουλειά που έχει γίνει. Η νέα διοίκηση θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς με έμφαση σε θέματα όπως οι εκδηλώσεις και ένα ακόμη πιο θετικό καλοκαιρινό ωράριο (μήνες Ιούλιος- Αύγουστος και ίσως Σεπτέμβρης).

Οι 11 που εκλέγονται στον Εμπορικό Σύλλογο από την παράταξη Β. Λεμονίδη: Λεμονίδης Βασίλης 397, Κελγιώργης Ιωάννης 278, Παπαϊωάννου Χριστόφορος 257, Σαρρής Γιάννης 165, Βακιρτζή Έλσα 157, Μακαρίτης Θόδωρος 154 Πούλος Φώτης 144, Κουτσόγλου Παναγιώτης 141, Σεϊτανίδης Χάρης 136, Χατζηαβραμίδης Ιωάννης 134, Χάϊτας Ηλίας 155.

Ακολουθούν οι Παναγιωτόπουλος Αντώνιος 102, Γεωργούλη Πηνελόπη 78, Νέγκογλου Γιώργος 75 κτλ. Από την παράταξη του Θόδωρου Κοντογεωργίου εκλέγονται ο ίδιος και ο Θόδωρος Αλχαζίδης. Η μεγάλη προσέλευση μελών στην εκλογική διαδικασία αύξησε στους 16 τους εκπροσώπους του συλλόγου στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής – Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης