• 20 Απριλίου 2024,

ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία δεν ενημέρωσαν τις τοπικές υπηρεσίες για τους επιβάτες του Μύκονος

 ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία δεν ενημέρωσαν τις τοπικές υπηρεσίες για τους επιβάτες του Μύκονος

Από την προηγούμενη εβδομάδα και σε καθημερινή βάση υφίσταται και συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη ένα τοπικό συντονιστικό όργανο, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων.

Θέμα του είναι όλα όσα έχουν σχέση με τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού. Στη συνάντηση που γίνεται πάντα με την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη μετέχουν: οι τέσσερις δήμαρχοι του Νομού Καβάλας,  εκπρόσωποι υπηρεσιών που έχουν σχέση με την πρόληψη του κορωνοϊού,  ο διοικητής του νοσοκομείου αλλά και ο αστυνομικός διευθυντής. Το ίδιο έγινε και χθες το πρωί. Συζητήθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων η υπόθεση του πλοίου Μύκονος,  το δρομολόγιο του που αφίχθηκε στην Καβάλα το απόγευμα της 21ης Μαρτίου. Πρόκειται για το γνωστό θέμα που αντιμετωπίζει η Ικαρία και η Σάμος καθώς επιβάτης του δρομολογίου που ξεκίνησε μία μέρα νωρίτερα από το Λαύριο,  ήταν νεαρός που στη συνέχεια βρέθηκε θετικός στον ιό.

Αν και ο νεαρός αποβιβάστηκε στην Ικαρία υπάρχουν υπόνοιες ότι πλήρωμα και επιβάτες του πλοίου που συνέχισαν στο δρομολόγιο για τα υπόλοιπα νησιά (και την Καβάλα) ήρθαν σε επαφή άμεσα ή έμμεσα μαζί του.

Οι δήμαρχοι της Ικαρίας και της Σάμου προειδοποίησαν τους επιβάτες εκείνου του δρομολογίου, όσους αποβιβάστηκαν στα δύο νησιά, να παραμείνουν στην οικία τους προληπτικά. Κάτι τέτοιο δεν έγινε στην Καβάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής της διεύθυνσης υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος είπε τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενημέρωση και εντολή για παρόμοια δραστηριότητα. Και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων συμφώνησαν μαζί του. Η ενημέρωση και η εντολή θα έπρεπε να δοθεί από τον ΕΟΔΥ και από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Και οι δύο δεν έκαναν το παραμικρό με αποτέλεσμα η Καβάλα αντίστοιχα να μην κάνει καμία ενημέρωση σε σχέση με τους επιβάτες του πλοίου που αποβιβάστηκαν όταν το Μύκονος έδεσε στο λιμάνι της.Το όλο θέμα πήρε έκταση τα προηγούμενα 24ωρα. Ακόμη και χθες το πρωί οι υπηρεσίες του Νομού Καβάλας δεν είχαν καμία εντολή από την πολιτική προστασία και τον ΕΟΔΥ. Κατόπιν τούτου το θέμα λήγει εδώ. Ότι έγινε και κυρίως ότι δεν έγινε στην ώρα του,  δεν μπορεί να διορθωθεί. Ελπίζουμε να μην έχει δημιουργηθεί κανένα ειδικότερο πρόβλημα.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη οι συμμετέχοντες δήλωσαν την ικανοποίησή τους που το πρόβλημα του κορωνοϊού για το νομό Καβάλας είναι αρκετά περιορισμένο αφού έως τώρα έχουμε τρία μόνο κρούσματα. Κι αυτά από την ίδια ομάδα πολιτών. Πάμε καλά, συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη αλλά επιμένουν να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Δίνεται μάλιστα προτεραιότητα στα μέτρα που αφορούν τους κινούμενους στο Νομό Καβάλας από τα ανατολικά καθώς εκτίμηση των τοπικών φορέων είναι ότι ο νόμος της Ξάνθης αντιμετωπίζει πολύ σοβαρότερα προβλήματα σε σχέση με το νόμο της Καβάλας. Άρα λαμβάνονται μέτρα προκειμένου αυτά τα προβλήματα να μην επεκταθούν στη δική μας περιοχή.

Διαβάστε επίσης