• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με ξεχωριστό τρόπο

 Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με ξεχωριστό τρόπο

Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από το θέμα και τον τίτλο «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα» που έχει επιλεγεί από το Ελληνικό Τμήμα ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων).

Συγκεκριμένα θα παρουσιάσουμε ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό παιχνίδι που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11 έως 13 ετών. Το ετοίμασαν οι δασκάλες Βασιλική Κάβουρα και Ξανθή Φακάκη του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και παρουσιάστηκε ήδη στο χώρο του Μουσείου με τους μαθητές της ΣΤ τάξης όπου διδάσκουν.

Το παιχνίδι αυτό με τίτλο «Με μια βαλίτσα στο χέρι» οδηγεί τους μαθητές στη γνώση των δυσκολιών και της ταλαιπωρίας για όσα αντιμετώπισαν οι προ παππούδες τους, ταυτόχρονα όμως και στη δύναμη ψυχής που επέδειξαν κατά την έξοδο από τις προαιώνιες εστίες τους στην Ανατολή, μέχρις ότου φθάσουν στην μητέρα πατρίδα.

Καλούμε λοιπόν μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και της Α Γυμνασίου το Σάββατο 18 Μαΐου στις 6.00 μμ. το απόγευμα για δύο περίπου ώρες να συμμετέχουν στο παιχνίδι, ώστε βιωματικά να γίνουν κοινωνοί του δράματος που επέφερε στον Ελληνισμό η Μικρασιατική Καταστροφή.

Δηλώσεις συμμετοχής στα 2516007288, 6937457121, 6945340340. Θα ακολουθήσει προβολή DVD με μαρτυρίες προσφύγων από τη Μικρά Ασία του «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» με τίτλο «Παιδιά είμαστε τότε, οι Μικρασιάτες θυμούνται». Τη βραδιά θα κλείσει η χορωδία του Συλλόγου με τραγούδια στη μνήμη των προγόνων μας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από το αρχείο του Μουσείου. Καλούμε επίσης όλους τους δωρητές που δεν έχουν παραλάβει Δελτία Παράδοσης -Παραλαβής κειμηλίων και Ευχαριστήρια Διπλώματα, να έρθουν να τα παραλάβουν.

Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό Σάββατο 10.00-13.00 & 18.00-22.00. Δυνατότητα παραλαβής Δελτίων και Διπλωμάτων υπάρχει όλες τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Τρίτη –Πέμπτη-Παρασκευή: 9.30-13.30 και Κυριακή 11.00-14.00.

ΜΕ  ΤΙΜΗ

ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  &  ΟΙ ΕΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης