• 20 Απριλίου 2024,

Εορταστικό ωράριο: Άνοιγμα στις 10 το πρωί και δύο Κυριακές σε λειτουργία η αγορά

 Εορταστικό ωράριο: Άνοιγμα στις 10 το πρωί και δύο Κυριακές σε λειτουργία η αγορά

Το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης βρέθηκε στην Αθήνα.

Αρχικά μαζί με άλλους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου για την εκλογική διαδικασία στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Τη Δευτέρα ταξίδεψε πάλι στην Αθήνα αυτή τη φορά ως νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΕΕ. Προκειμένου το συμβούλιο να συγκροτηθεί σε σώμα.

Είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ, στο οποίο στο πρόσφατο παρελθόν διετέλεσε αντιπρόεδρος ο προηγούμενος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστος Ηλιάδης.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λεμονίδη όλη αυτή η παρουσία του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας τόσο στη γενική συνέλευση όσο και στις εκλογές της ΕΣΕΕ δείχνει τη δυναμική του συλλόγου της Καβάλας στα τριτοβάθμια όργανα. Καθώς ίδια παρουσία είχε ο σύλλογος στις πρόσφατες εκλογές της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής- Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τις δύο ημέρες που ήταν στην Αθήνα ο κ. Λεμονίδης τις εκμεταλλεύτηκε έχοντας διάφορες επαφές και συζητήσεις με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, της ΕΣΕΕ κτλ. Πληροφορήθηκε λοιπόν ότι το εορταστικό ωράριο φέτος σε όλη την Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει αυτήν την ιδιαιτερότητα.

Στις πρωτεύουσες των Νομών θα υπάρχει έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής στις 10:00 το πρωί! Σύμφωνα με τον Βασίλη Λεμονίδη δύο Κυριακές θα είναι ανοιχτή η αγορά πριν από τα Χριστούγεννα.  12 και 19 Δεκεμβρίου. Να γίνει το ίδιο την Κυριακή 26 Δεκέμβρη (δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων), ο κ. Λεμονίδης το θεωρεί απίθανο και σχεδόν αδύνατο.

Ο Βασίλης Λεμονίδης σταθερά διαφωνεί με την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων στις 10 το πρωί. Μαθαίνει ωστόσο ότι για λόγους πρόληψης της πανδημίας αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Όχι μόνο την περίοδο πριν (και στη διάρκεια των εορτών) αλλά και μέχρι τη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης της χώρας. Ζήτα από τα μέλη του συλλόγου τους -καταστηματάρχες λιανικής- να τηρούν το ωράριο. Να ανοίγουν τα μαγαζιά τους στις 10 κάθε πρωί. Εκτός Σαββάτου,καθώς εκτιμά ότι δεν θα αργήσουν να γίνουν και έλεγχοι προς την ίδια κατεύθυνση!

Στην ερώτηση προς τον Βασίλη Λεμονίδη για το τι θα γίνει με τις φήμες περί ενός νέου lockdown απάντησε ως εξής: «Από τις επαφές που είχα στην Αθήνα έμαθα και κατάλαβα ότι όντως δεν θα υπάρξει νέο lockdown. Εκτιμώ ότι τα μέτρα που θα υπάρξουν -αν τελικά υπάρξουν- πιθανότερο είναι να αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους».

Διαβάστε επίσης