• 10 Μαΐου 2024,

Επανέρχεται ο Λεωνίδας Παππάς. Ερώτημα για γιο δημοτικού συμβούλου και συμβασιούχο

 Επανέρχεται ο Λεωνίδας Παππάς. Ερώτημα για γιο δημοτικού συμβούλου και συμβασιούχο

 

 

Η παράταξη της «Ανοιχτής Πόλης» έχει υποβάλει ερώτημα στη διοίκηση του δήμου Καβάλας και στη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα η απάντηση που έλαβε όμως σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν γενική και αόριστη. Το ερώτημα μας υπενθύμισε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Λεωνίδας Παππάς, επαναλαμβάνοντας: «Ισχύει ότι συγγενής και συγκεκριμένα γιος δημοτικού συμβούλου της διοικήσεως απασχολείται συνεχώς με δίμηνες συμβάσεις είτε στο δήμο Καβάλας είτε σε νομικά πρόσωπα και δημοτικές επιχειρήσεις όπως τα Λασπόλουτρα; Αυτό βεβαίως δεν είναι απαραίτητα κατακριτέο, διότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τα άνεργα παιδιά των δημοτικών συμβούλων από την απασχόληση έστω και για ένα δίμηνο.

Όταν όμως ένας νέος διαθέτει ήδη επαγγελματική δραστηριότητα και μάλιστα από εκείνες που στην εποχή της κρίσης προσφέρουν μεροκάματο, τότε είναι ανεπίτρεπτο να απασχολείται δύο – τρεις φορές ετησίως ως διμηνίτης, σε βάρος άνεργων δημοτών. Αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν ένας επαγγελματίας που δε διαθέτει κάρτα ανεργίας να απασχολείται με συμβάσεις στο δήμο. Είναι άραγε νόμιμη η πρόσληψή του ως συμβασιούχου; Η πληροφόρησή μου πάντως από δεκάδες κατοίκους τοπικής κοινότητας επιβεβαιώνει ότι η επαγγελματική δραστηριότητα του τέκνου είναι στο όνομά του. Όταν ρώτησα σχετικά τη δήμαρχο δεν έλαβα επί της ουσίας απάντηση.

Στο πλαίσιο του διαλόγου με σχετικό θέμα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες επαναφέρω το ερώτημα και ζητώ σαφέστερη απάντηση από τη διοίκηση. Αναρωτιέμαι επίσης εάν είναι δυνατόν να γνωρίζουν την περίπτωση οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της κ. Τσανάκα και να το αποδέχονται αδιαμαρτύρητα, την ίδια ώρα που γνωστοί και φίλοι τους πιέζουν συνεχώς για κάποιο μεροκάματο συμβασιούχου στο δήμο. Εγώ πάντως είδα με τα μάτια μου τον πίνακα προσωπικού όπου περιλαμβανόταν το όνομα του γιου του δημοτικού συμβούλου».

Διαβάστε επίσης