• 10 Μαΐου 2024,

Δικαιούνται να δουλεύουν ως συμβασιούχοι τα παιδιά αιρετών; Απαντούν: Καλανταρίδης- Τσουρουκίδης

 Δικαιούνται να δουλεύουν ως συμβασιούχοι τα παιδιά αιρετών; Απαντούν: Καλανταρίδης- Τσουρουκίδης

 

 

Οι πρόσφατες καταγγελίες του Μάκη Παπαδόπουλου έγειραν το ερώτημα κατά πόσο ηθικό είναι να απασχολούνται ως συμβασιούχοι στο δήμο Καβάλας συγγενικά πρόσωπα ή ακόμη και τα παιδιά των δημοτικών συμβούλων. Για το θέμα αυτό μίλησαν το πρωί της Πέμπτης από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ δύο αντιδήμαρχοι, ο Ανέστης Τσουρουκίδης και ο Ηλίας Καλανταρίδης.

Ο Ανέστης Τσουρουκίδης παρατήρησε ότι είναι άδικο να καταδικάζονται σε ανεργία τα παιδιά των αιρετών, πληρώνοντας το «μάρμαρο» για την εμπλοκή των γονέων τους με τα κοινά. Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος σημείωσε: «Εγώ συμφωνώ ότι δεν πρέπει να προσλαμβάνονται όσοι δε διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα, τις ικανότητες και τα πτυχία. Γιατί όμως να μη δικαιούται μεροκάματο το παιδί κάποιου εκλεγμένου όταν έχει οικογένεια και είναι άνεργο; Έχω κι εγώ δύο άνεργα παιδιά που αγωνίζονται για το μεροκάματο. Θα επιθυμούσα να απασχοληθούν ως συμβασιούχοι του δήμου, αλλά όχι εις βάρος κάποιου άλλου άνεργου συνδημότη τους.

Ποιος όμως έχει το δικαίωμα να στοχοποιεί άνανδρα το παιδί κάποιου αιρετού διαπράττοντας πολιτική απατεωνιά; Αναφορικά με την περίπτωση για την οποία έχει μιλήσει ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Παππάς, παιδιού συναδέλφου που απασχολείται με δίμηνη σύμβαση στο Πηλοθεραπευτήριο, πρέπει να διευκρινίσω ότι το άτομο είναι άνεργο και οικογενειάρχης. Πάντως, οι προσλήψεις συμβασιούχων δε γίνονται βάσει διακρίσεων λόγω παραταξιακών πεποιθήσεων. Είναι απάνθρωπο να γίνεται εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου εκείνων οι οποίοι εκλιπαρούν για μεροκάματο έστω ενός διμήνου».

Μήπως με τις προσλήψεις των εποχικών συμβασιούχων και τις απευθείας αναθέσεις προμηθειών ξεπεράστηκε το μέτρο από τη διοίκηση του δήμου, ρωτήσαμε τον αντιδήμαρχο οικονομικών Ηλία Καλανταρίδη, ο οποίος μας απήντησε: «Θεωρώ πως δε ξεπεράστηκε το μέτρο και ιδίως στο θέμα των προσλήψεων για τους διμηνίτες συμβασιούχους. Η προσέλευση του κόσμου είναι τόσο αυξημένη ώστε καταβάλλεται υπερπροσπάθεια από τη διοίκηση προκειμένου να προσληφθούν διαδοχικά το δυνατόν περισσότερα καινούργια άτομα. Εξάλλου, βάσει νόμου δεν επιτρέπεται εντός 12μηνου να επαναπροσληφθεί κάποιος συμβασιούχος στο ίδιο νομικό πρόσωπο. Οι διαδικασίες των προσλήψεων δεν είναι μυστικές κι άρα εύκολα ελέγχονται από οποιονδήποτε στο γραφείο προσωπικού. Μέσω του ελέγχου θα διαπιστωθεί εάν όσοι προσλαμβάνονται είναι αρεστοί στη διοίκηση ή δεν είναι».

Διαβάστε επίσης