• 25 Απριλίου 2024,

Επανιδρύθηκαν τα 12 μεταπτυχιακά προγράμματα λόγω ΔΙΠΑΕ

 Επανιδρύθηκαν τα 12 μεταπτυχιακά προγράμματα λόγω ΔΙΠΑΕ

Δύο φορές συνεδρίασε το προηγούμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Ανάμεσα στα θέματα που την απασχόλησαν ήταν η τυπική διαδικασία για την  επανίδρυση των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών των ιδρυμάτων που ενώθηκαν και έφτιαξαν το καινούργιο ισχυρό Διεθνές Πανεπιστήμιο. Τα πρακτικά των δύο αποφάσεων δείχνουν ότι και τα 12 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του πρώην ΤΕΙ Καβάλας «διασώζονται», επανιδρύονται (όλα έχουν εξασφαλίσει νέο ΦΕΚ) άρα συνεχίζουν να λειτουργούν υπό το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Η εξέλιξη είναι θετική για το πρώην ΤΕΙ Καβάλας που εκτός από την εκπαιδευτική δραστηριότητα του με τα νέα δεδομένα,  βλέπει να συνεχίζουν να πορεύονται τα μεταπτυχιακά του προγράμματα. Τα οποία έχουν και επιτυχία και καλή φήμη.

Εν τω μεταξύ παράγοντες του πρώην ΤΕΙ Καβάλας παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο Υπουργείο Παιδείας με την αλλαγή της πολιτικής του ηγεσίας. Θορυβήθηκαν από την απόφαση που ήδη ανακοινώθηκε για την κατάργηση της νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα αλλά όπως λένε και εκτιμούν «… δεν κινδυνεύει το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος». Παρόλα αυτά έχουν το νου τους, έχουν δηλαδή αυξημένη την προσοχή τους μήπως υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη. Ας μη ξεχνάμε ότι όσο η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση δήλωσε αντίθεση στο νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο προτιμώντας π.χ. τη συνένωση του ΤΕΙ Καβάλας με το ΔΠΘ.

Κατά την άποψη των εκπροσώπων του πρώην ΤΕΙ Καβάλας υπάρχει μία δυσκολία με το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο εφόσον αυτό θα λειτουργεί από την μία και από την άλλη (για λίγα ακόμη χρόνια) θα υπάρχουν και τα τμήματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που ενώθηκαν και το δημιούργησαν. Ανακύπτει- λένε στο ΤΕΙ Καβάλας- ζήτημα του επιπλέον προσωπικού που θα χρειαστεί αλλά όπως εξηγούν υπάρχει τρόπος το πρόβλημα να ξεπεραστεί.

Η νέα υπουργός Παιδείας γνωρίζει τα δεδομένα του πρώην ΤΕΙ Καβάλας, το οποίο ως τομεάρχης  της ΝΔ επισκέφθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο. Πρόθεση των εκπροσώπων του πρώην ΤΕΙ είναι- αν χρειαστεί- να συναντήσουν την Υπουργό Παιδείας και να της εξηγήσουν λεπτομέρειες για το μέλλον τόσο του πρώην ΤΕΙ Καβάλας όσο και του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που επανιδρύονται και συνεχίζουν να υπάρχουν στην Καβάλα,  η απόφαση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής τα μνημονεύει όλα. Είναι τα εξής:

1.”ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ” του Τμήματος ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

2.”ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ” του Τμήματος ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.                   3. “ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ-“EXECUTIVEMBA” του Τμήματος ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

  1. “ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

του Τμήματος ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

  1. “ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ” -“DIGITAL MARKETING” του Τμήματος ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
  2. “ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ”-“MPHIL IN NANOTECHNOLOGY” του Τμήματος ΧΗΜΕΙΑΣ.
  3. “ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ” του Τμήματος ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ.
  4. “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ” του Τμήματος ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ.
  5. ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ” του Τμήματος ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ.
  6. “ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ” -“MSC IN OIL AND GAS TECHNOLOGY” του Τμήματος ΧΗΜΕΙΑΣ.
  7. “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ” (“M.SC. IN INNOVATION IN TECHNOLOGY AND ENGINEERING MANAGEMENT”) του Τμήματος ΦΥΣΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ).
  8. “ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ” “MPHIL IN ADVANCED TECHNOLOGIES IN INFORMATICS AND COMRUTERS” του Τμήματος ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑΣ

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης