Cosmopolis 2019: Αρχίζει με Ρένο Χαραλαμπίδη, τελειώνει με πυροτεχνήματα

 Cosmopolis 2019: Αρχίζει με Ρένο Χαραλαμπίδη, τελειώνει με πυροτεχνήματα

Η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα είναι διαφορετική για την πόλη της Καβάλας αφού στη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί το φημισμένο φεστιβάλ Cosmopolis.

Όλος ο Δήμος Καβάλας και η δημοτική επιχείρηση «Δημωφέλεια» θα εργαστούν για την επιτυχία του.

Η προετοιμασία των εκδηλώσεων και της οργανωτικής προσπάθειας που δεν είναι μικρή αρχίζει από σήμερα με τα απαραίτητα κυκλοφοριακά μέτρα εκεί όπου θα γίνει το φεστιβάλ.

Στη συνοικία της Παναγίας.

Σύντομα θα δούμε να εγκαθίστανται και να προετοιμάζονται τα περίπτερα των χωρών που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ.

Οι χώρες έχει ανακοινωθεί ότι είναι περισσότερες εφέτος.

Ειδικότερα πρόκειται για την Κίνα, τη Βραζιλία, τον Παναμά, την Ουκρανία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Βοσνία –Ερζεγοβίνη, την Αμερική.

Η ελληνική εκπροσώπηση θα είναι από την Σύρο.
Οι διοργανωτές είναι σίγουροι ότι το φετινό Cosmopolis θα είναι ακόμη καλύτερο καθώς στα καθιερωμένα γνωστά γεγονότα έχουν προστεθεί πολλές παράλληλες δράσεις και συνεργασίες με τοπικούς φορείς. Αύριο Τρίτη 16 Ιουλίου θα έρθουν στην Καβάλα οι πρώτες δύο αποστολές από το εξωτερικό, της Ουγγαρίας και της Κίνας.

Οι υπόλοιπες αποστολές αναμένονται στην πόλη μας την παραμονή της έναρξης των εκδηλώσεων (δηλαδή την Τετάρτη).

Είναι γνωστό ότι τα χορευτικά συγκροτήματα θα διαμένουν στο πρώην ΤΕΙ Καβάλας (φοιτητικές εστίες) που για αυτό το λόγο αναφέρεται από τους διοργανωτές ως ένας τοπικός φορέας που βοηθά πολύ για τη μείωση του κόστους του φεστιβάλ. Παρόλα αυτά το φεστιβάλ Cosmopolis παραμένει ένα ακριβό φεστιβάλ .

Η τοπική κοινωνία το περιμένει κάθε χρόνο και η επιτυχία του δικαιολογεί σε γενικές γραμμές τις δαπάνες που γίνονται. Φέτος το στηρίζουν οικονομικά με μικρές ή μεγάλες χορηγίες η Cosmote και οι τράπεζες Εθνική και Eurobank.
H έναρξη του Cosmopolis θα γίνει στις 9 το βράδυ της Πέμπτης ενώ φέτος παρουσιαστής στην τελετή έναρξης θα είναι ο Ρένος Χαραλαμπίδης. Ο κ. Χαραλαμπίδης θα μείνει στην Καβάλα λίγες ακόμη ημέρες προκειμένου να λάβει μέρος στις παράλληλες δράσεις και ειδικά στις δράσεις μαγειρικής μαζί με την Στέλλα Σπανού.

Οι διοργανωτές δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους αλλά υπόσχονται μία διαφορετική τελετή έναρξης την Πέμπτη το βράδυ όπου θα υπάρχει έντονο το χορευτικό στοιχείο.

Το Cosmopolis τελειώνει αργά το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουλίου με τα καθιερωμένα πυροτεχνήματα. Φέτος ξεχωρίζει και για τις συναυλίες του, οι αρχίζουν (Πέμπτη έως Κυριακή) κάθε βράδυ μετά τις 9.30 και γίνονται στο Φρούριο.
Έντυπο υλικό για το πρόγραμμα του Cosmopolis που είναι πλούσιο και χρειάζεται κανείς να το μελετήσει για να επιλέξει που θα βρεθεί, υπάρχει στο τουριστικό περίπτερο του Δήμου.

Σύντομα στη συνοικία της Παναγίας αλλά και σε ξενοδοχεία της πόλης. Το Σάββατο μέρος των εκδηλώσεων θα γίνουν στο Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης.
Το Cosmopolis ξεκίνησε επί ημερών θητείας Στάθη Εριφυλλίδη, έκανε μικρή διακοπή λόγω οικονομικής στενότητας τα χρόνια του Κωστή Σιμιτσή αλλά είναι αλήθεια ότι επί των ημερών της κ. Δήμητρας Τσανάκα προόδευσε και μεγάλωσε. Προεκλογικά ο νέος δήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης έχει υποσχεθεί ότι το φεστιβάλ θα συνεχιστεί όπως ακριβώς γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης