Επέκταση τραπεζοκαθισμάτων σε δύο πλατείες ζητούν επιχειρήσεις εστίασης

 Επέκταση τραπεζοκαθισμάτων σε δύο πλατείες ζητούν επιχειρήσεις εστίασης

Τέσσερις τουλάχιστον επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται και λειτουργούν στο κέντρο της πόλης ζητούν από το Δήμο Καβάλας επιπλέον τετραγωνικά μέτρα για τα αναπτύξουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα. Κάνουν χρήση του σχετικού δικαιώματος που τους δίνει διάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών, κατέθεσαν τις αιτήσεις τους στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. Δύο αιτήσεις αφορούν καταστήματα πέριξ της κεντρικής πλατείας και άλλες δύο καταστήματα πέριξ της πλατείας Καπνεργάτη. Με λίγα λόγια οι δύο αιτήσεις έχουν σχέση με τραπεζοκαθίσματα στη μία πλατεία και άλλες δύο για την άλλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν προβλήματα και για τις 4 αιτήσεις αφού στην μεν κεντρική πλατεία υπάρχει σε εξέλιξη έργο του Δήμου ενώ στην πλατεία Καπνεργάτη πρέπει να γνωμοδοτήσει θετικά και  υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού! Το τελευταίο γεγονός οφείλεται στο ότι η πλατεία Καπνεργάτη είναι μπροστά από την διατηρητέα Δημοτική Καπναποθήκη.

Τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Ελευθερίας (κεντρική πλατεία) υπήρχαν και πρόσφατα. Όταν σε αυτήν υφίστατο και λειτουργούσε αναψυκτήριο. Στην πλατεία Καπνεργάτη υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα σε μία μόνο περιοχή της (προς την πλευρά της οδού Κασσάνδρου). Οι επιχειρήσεις αναμένεται να επιμείνουν στις αιτήσεις που κατέθεσαν κι έτσι οι υπηρεσίες του Δήμου καλούνται να βρουν τρόπο να τις ικανοποιήσουν.

Δύο επιχειρήσεις ζητούν επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων τους στην κεντρική πλατεία

Δύο επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν ήδη και με επιτυχία πλησίον της πλατείας ζητούν να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα τους μέσα σε αυτήν. Και οι δύο αιτήσεις κατατέθηκαν προ λίγων εβδομάδων στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου αλλά προς γενική έκπληξη των επαγγελματιών δεν απαντήθηκαν ακόμη. Το αίτημα διατυπώνεται στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης της εστίασης τώρα που αυτή θα επαναλειτουργήσει υπό νέους όρους και προϋποθέσεις, εφαρμογής μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Υποτίθεται ότι αυτού του είδους τα αιτήματα αντιμετωπίζονται θετικά από τον κάθε Δήμο, όπως σχετικά αναφέρουν οι οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών. Η καθυστέρηση στην αντίδραση του Δήμου Καβάλας οφείλεται (όπως τουλάχιστον φαίνεται) στο ότι η εστίαση θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα και στο ότι η κεντρική πλατεία είναι ακόμη και σήμερα εργοτάξιο. Σε αυτήν εκτελείται δημοτικό έργο. Το οποίο σε γενικές γραμμές τέλειωσε στο πάνω μέρος της πλατείας κι έχει μεταφερθεί σχεδόν αποκλειστικά στο κάτω. Εκεί συνεχίζεται. Όλη η κάτω πλευρά της πλατείας είναι περιφραγμένη και αποκλεισμένη από πεζούς.

Ισχύουν άραγε οι όροι και οι κανόνες ενός εργοταξίου κι αν ναι, σε ποιο τμήμα της πλατείας; Πότε τελειώνει το έργο; Πληρούνται οι άλλοι όροι που θέτει η νομοθεσία για την επέκταση τραπεζοκαθισμάτων; Όλα αυτά τα θέματα θα εξεταστούν από την αρμόδια ή τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Οι δύο επαγγελματίες θεωρούν ότι αυτές θα του χορηγήσουν την άδεια που ζητούν αφού έτσι κι αλλιώς το έργο γίνεται τμηματικά στην κεντρική πλατεία. Υφίστανται δε οι επίσης απαραίτητες διαβάσεις προκειμένου κι αυτές να παίξουν το ρόλο τους στα τραπεζοκαθίσματα των δύο επιχειρήσεων και στην εξυπηρέτηση των πελατών που θα τα χρησιμοποιήσουν.

Πρόβλημα είναι , ή τουλάχιστον έτσι το αισθάνονται, για τους επαγγελματίες το ότι ο Δήμος Καβάλας δεν φαίνεται «ζεστός» στο αίτημα τους. Δείχνει να τους αποφεύγει αφού ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι απαντήσει αρνητικά, δεν έχει μαζί τους τόσες μέρες καμία επικοινωνία. Με λίγα λόγια και οι δύο επιχειρήσεις ζήτησαν τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα κι από τότε ούτε δημοτική φωνή, ούτε δημοτική ακρόαση!

 

 

Διαβάστε επίσης