• 3 Μαΐου 2024,

Επεκτείνεται ο ΧΥΤΑ, βασικό έργο η κατασκευή της Μ.Ε.Α. (φωτογραφίες)

 Επεκτείνεται ο ΧΥΤΑ, βασικό έργο η κατασκευή της Μ.Ε.Α. (φωτογραφίες)

Ολοκληρώνεται ως το τέλος του έτους το έργο επέκτασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής των Απορριμμάτων του Δήμου Καβάλας (ΧΥΤΑ).

Στον οποίο εξυπηρετούνται και άλλοι Δήμοι. Όχι μόνο του Ν. Καβάλας αλλά και του Ν. Δράμας. Η πρόοδος του έργου παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. Αυτό άρχισε να είναι υπό μελέτη και ωρίμανση προ 10 περίπου ετών! Σχετικά πρόσφατα μπήκε σε φάση υλοποίησης προκειμένου να ολοκληρωθεί το αργότερο τον Δεκέμβρη.

Ο ΧΥΤΑ επεκτείνεται κατά 31 στρέμματα σε μια όμορη περιοχή πάνω από το σημείο που λειτουργεί σήμερα. Με τη λειτουργία και του «εργοστασίου των απορριμμάτων» (ή της λεγόμενης Μ.Ε.Α.) στην ευρύτερη περιοχή της Άσπρης Άμμου, θα μετατραπεί σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ.)

Εδώ που έφθασαν τα πράγματα ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.). Η ΔΙΑΜΑΑΘ τη δημοπρατεί στο τέλος Ιουνίου. Ελπίζοντας ότι αυτήν την φορά θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Και ανάδοχος. Η πρώτη προσπάθεια δημοπράτησης του έργου σταμάτησε πρόωρα όταν εμφανίστηκαν ποικίλα γραφειοκρατικά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης