• 20 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 4  ΜΑΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 4  ΜΑΗ 2023

Δημοπρατείται τέλος Ιουνίου το έργο κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Έργο που θα γίνει σε οικόπεδο κοντά στην Άσπρη Άμμο. Η σχετική ανακοίνωση πρόσκληση της ΔΙΑΜΑΑΘ βγήκε στον αέρα χθες. Επίσης χθες παρουσιάστηκε η εξέλιξη του έργου της επέκτασης του ΧΥΤΑ Καβάλας σε 31 επιπλέον στρέμματα. Η επέκταση θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο. Η σημασία της θα είναι ακόμη πιο σημαντική αν εν τω μεταξύ δρομολογηθεί η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Θυμίζουμε ότι η πρώτη προσπάθεια δημοπράτησης δεν ήταν επιτυχής.

Σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος θα μάθει τα νέα του καιρού, θα αποφασίσει οριστικά για την πραγματοποίηση της Λευκής Νύχτας αύριο. Οι προετοιμασίες των εκδηλώσεων άρχισαν και συνεχίζονται. Συνεπλάκησαν στο λιμάνι της Κεραμωτής χθες το πρωί εκπρόσωπος ναυτιλιακής εταιρίας και εργαζόμενος άλλης ναυτιλιακής εταιρίας. Μέχρι και χθες το βράδυ οι δύο άνδρες νοσηλεύονταν ελαφρά τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο και στο Κ.Υ. Πρίνου. Μόνο στο τοπικό συμβούλιο του Πρίνου στη Θάσο άλλαξε ο πρόεδρος. Σε όλα τα άλλα του Δήμου Θάσου επανεξελέγησαν οι πρόεδροι που είχαν τη θέση από τον Σεπτέμβρη του 2019. Δύο από τους οκτώ νέους μόνιμους υπαλλήλους του Δήμου Καβάλας προέρχονται από την περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα επιδιώξουν να μετατεθούν και να εργαστούν στο Δήμο του τόπου κατοικίας τους.

Βούλγαροι επιχειρηματίες ετοιμάζουν νέο σούπερ μάρκετ στο κέντρο της πόλης. Θα λειτουργήσει τον Ιούνιο. Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για τα εκλογικά περίπτερα των κομμάτων. Με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού συναντήθηκε χθες ο Χρήστος Μέτιος. Μαζί του ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Αμοιρίδης. Επιβεβαιώνεται η εμπλοκή της διαδικασίας υπό παραχώρησης του νέου λιμανιού στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Προσφυγή κατέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ. Όσα την προηγούμενη 4ετια έγιναν στη Θάσο έχει ως θέμα του το πρώτο βίντεο του Μακάριου Λαζαρίδη. 312 τα εκλογικά τμήματα του Ν. Καβάλας, 82 οι υποψήφιοι βουλευτές από 27 διαφορετικά κόμματα. Το απόγευμα και εν όψει της Καλοκαιρινής περιόδου γίνεται συνάντηση των επαγγελματιών της Νέας Περάμου με εκπροσώπους του Δήμου Παγγαίου.  Έντονη διαμαρτυρία φοιτητών του ΔΙΠΑΕ για τις συνθήκες που επικρατούν σε χώρους του ιδρύματος λόγω μη επαρκούς συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Μια ακόμη διάκριση των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ Καβάλας στη φετινή ευρωπαϊκή εβδομάδα. Μικρά παιδιά φύτευσαν λουλούδια κοντά στο εκκλησάκι της Παναγούδας. Σε εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή θα τιμηθούν τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας.

Με τον Τρίτωνα στα πλέι οφ της Α2 ο ΓΣΕ. Ισοπαλία 2-2 μεταξύ Βύρωνα και Νέστου. Νίκησαν τον Ορφέα οι Πηγές. Πρώτη στους μαθητικούς αγώνες τραμπολίνο η μαθήτρια του 3ου Λυκείου Ανθή Τσιλογιώργη.

 

 

Διαβάστε επίσης