• 7 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Επερώτηση για τη «ξεχασμένη και ανενεργή» Εργοανάπτυξη

 Επερώτηση για τη «ξεχασμένη και ανενεργή» Εργοανάπτυξη

Στις 23/12/2019 ο τότε αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης στην Καβάλα κ. Σιμιτσής μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εργοανάπτυξης, η οποία εξέλεξε νέο Δ.Σ με πρόεδρο τον κ. Γρανά, είχε δηλώσει:

«Μια νέα εποχή ξεκίνησε σήμερα για την επιχείρηση. Το Δ.Σ έχει να οργανώσει πολλά πράγματα ύστερα από χρόνια απραξίας. Να συμμαζέψει τα οικονομικά της Εταιρείας. Να τρέξει Ευρωπαικά προγράμματα.

Να φέρει χρήματα στην αγορά. Και να επιτύχει το μεγάλο αναπτυξιακό στόχο, που είναι η επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών, μαζί με τους βουλευτές του νομού μας και όλη την Περιφέρεια. Η Εργοανάπτυξη αφορά όλη την Περιφέρεια.»

Πέρασαν 4,5 χρόνια από τότε και η κατάσταση παραμένει απελπιστικά στάσιμη. Τα Λουτρά των Ελευθερών, ο μεγάλος αναπτυξιακός στόχος της Περιφέρειας, βουλιάζουν στην πλήρη απαξίωση, στη καταστροφή και ανυποληψία, η Ανάπτυξη φυσικά δεν εμφανίστηκε, Ευρωπαικά προγράμματα δεν φάνηκαν στον ορίζοντα και χρήματα στην αγορά δεν ήλθαν.

Οι 5 μήνες περίπου άσκησης διοίκησης από εσάς αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη και κύριε Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, νομίζω, ότι είναι αρκετοί για να έχτε αποκτήσει μία εικόνα και να  φανερώσουν ένα δείγμα γραφής της Διοίκησής σας σχετικά με τα προανεφερόμενα.

Ερωτάσθε λοιπόν:

  • Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχετε προχωρήσει σε επαναδραστηριοποίηση της Εργοανάπτυξης με καινούργιο Δ.Σ και Πρόεδρο, ώστε να ασκήσει έργο και να πιέσει για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στα Λουτρά των Ελευθερών;
  • Ποιος είναι Πρόεδρος αυτήν τη χρονική περίοδο;
  • Προσανατολίζεστε να καταργήσετε την Εργοανάπτυξη, όπως ακούγεται;
  • Είστε σε θέση κύριε Τοψίδη και κύριε Ιωσηφίδη να παρουσιάσετε στους Περιφερειακούς Συμβούλους στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  το έργο που έχει παραχθεί κατά τη διάρκεια της 4ετούς θητείας των κυρίων Σημιτσή και Γρανά, σχετικά με την επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών;
  • Είστε σε θέση κύριε Τοψίδη και κύριε Ιωσηφίδη να μας ενημερώσετε για τη κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τα Λουτρά των Ελευθερών; Έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος; Ποια είναι τα κωλύματα; Υπάρχει κάποιος χρονικός ορίζοντας που απαιτείται, ώστε να τελεσφορήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται και να αρχίσει, επιτέλους, η υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης;

Για την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

Δημήτρης Λυμπεράκης – Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας

Διαβάστε επίσης