• 17 Μαΐου 2024,

Έπεσε δέντρο στην οδό Υψηλάντου

 Έπεσε δέντρο στην οδό Υψηλάντου

Σε παρατεταμένη υποχώρηση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα για όλο το Νομό Καβάλας, το πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών. Περιστατικά δεν έχουν σημειωθεί εδώ και αρκετές ημέρες, ενώ οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή λόγω της περσινής περιπέτειας των πυρκαγιών στη Θάσο, που όλοι θυμούνται ότι έγιναν στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ από σήμερα, θ΄ αρχίσει σταδιακά πτώση της θερμοκρασίας στο νομό Καβάλας, με την επικράτηση ισχυρών βοριάδων. Όλη την εβδομάδα ωστόσο τα στοιχεία της ΕΜΥ δεν δείχνουν βροχές στο νομό μας, ο οποίος παραμένει σε κατάσταση ανομβρίας, για χρονικό διάστημα ενός περίπου μήνα.

Το Σαββατοκύριακο η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν είχε περιστατικά δασικών πυρκαγιών. Τα κυριότερα περιστατικά στα οποία κλήθηκε να παρέμβη είχαν σχέση με πτώση δέντρου στην οδό Υψηλάντου και τροχαίο ατύχημα κοντά στις Κρηνίδες.

Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στην οδό Υψηλάντου, έπεσε δέντρο το οποίο έκλεισε το δρόμο. Δεν υπήρξαν άλλες ζημιές. Περιπολικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσε στο σημείο, έκοψε το δέντρο και έδωσε πάλι το δρόμο στην κυκλοφορία.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, σε τροχαίο δυστύχημα στις Κρηνίδες, υπήρξε εγκλωβισμός της γυναίκας – οδηγού. Τελικά διερχόμενοι πολίτες απεγκλώβισαν την άτυχη γυναίκα πριν φτάσει στο σημείο το όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Παρά το ότι περιστατικά πυρκαγιών δεν υπάρχουν κι ενώ βρισκόμαστε στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου, ουδείς κάνει λόγο για αποχώρηση των αεροσκαφών τύπου πετζετέλ. Αυτά καλού – κακού θα μείνουν στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, περίπου ως το τέλος του τρέχοντα μήνα. Ανάλογα με την εξέλιξη του καιρού, τότε θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

 

Διαβάστε επίσης