Επέστρεψαν νοσηλευτές, αποχώρησαν παθολόγοι για το Νοσοκομείο της Ξάνθης

 Επέστρεψαν νοσηλευτές, αποχώρησαν παθολόγοι για το Νοσοκομείο της Ξάνθης

Σε μια νέα περίοδο λειτουργίας με σαφώς λιγότερα προβλήματα, είναι από τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καβάλας. Επέστρεψαν σε αυτό περίπου 40 μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, οι πιο πολλοί νοσηλευτές- τραυματιοφορείς. Για την τοποθέτηση τους στις θέσεις εργασίας ακολουθήθηκαν όλα όσα προβλέπει η σχετική Κ.Υ.Α. Επειδή πρόκειται για μη εμβολιασμένους νοσηλευτές, υπάρχουν απαγορεύσεις και αποκλεισμοί σχετικά με τις κλινικές στις οποίες τοποθετήθηκαν. Με λίγα λόγια οι νοσηλευτές δεν είναι βέβαιο ότι επέστρεψαν εκεί που εργάζονταν, πριν τεθούν σε αναστολή. Λεπτομέρεια θα πει κάποιος, σημαντική ωστόσο. Το Υπουργείο διέκοψε μεν την αναστολή αλλά συνεχίζει να τους αντιμετωπίζει ως μη εμβολιασμένους. Σε μια περίοδο που το πρόβλημα του κορωνοϊού συνεχίζεται. Έστω με μικρότερη ένταση.

Ο γιατρός- διευθυντής κλινικής του Νοσοκομείου κ. Κροκίδης σχολίασε ως θετική την επιστροφή στην εργασία των υγειονομικών που δεν εμβολιάστηκαν. «Κάποιοι δεν γύρισαν στο πόστο που ήταν» σημείωσε. Και συμπλήρωσε: « Τώρα η κατάσταση είναι φυσικά καλύτερη. Αν παραστεί ανάγκη θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και 2η πτέρυγα στον όροφο της κλινικής covid».

Σύμφωνα με τον κ. Κροκίδη στο Νοσοκομείο Καβάλας «… υπάρχει πάντα έλλειψη προσωπικού». Παρά την επιστροφή των μη εμβολιασμένων νοσηλευτών κτλ. Υπενθυμίζει επίσης ένα διαφορετικό πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν οι γιατροί του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Λόγω της εργασίας τους και σε όμορα Νοσοκομεία, απουσιάζουν από της Καβάλας. Κι όσοι μένουν στο Νοσοκομείο της Καβάλας έχουν περισσότερη δουλειά να κάνουν. Και περισσότερες εφημερίες. Είναι το θέμα για το οποίο προ μηνός περίπου υπήρξε η διαμαρτυρία της ΕΓΕΣΥΚ. Χωρίς εκείνη η διαμαρτυρία να αλλάξει την απόφαση της 4ης ΥΠΕ. Έτσι παθολόγοι από το Νοσοκομείο Καβάλας εργάζονται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Αυτό άρχισε τον Δεκέμβρη και θα συνεχιστεί τουλάχιστον 3 ακόμη μήνες.

Διαβάστε επίσης