• 20 Απριλίου 2024,

Επί της ουσίας δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο οικιακό φυσικό αέριο

 Επί της ουσίας δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο οικιακό φυσικό αέριο

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης μίλησε στο  ραδιόφωνο της Πρωινής για το πρόσφατο ζήτημα που αφορά το έργο οικιακού φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας. Από τη μία παραδέχθηκε ότι υπήρξε πρόβλημα ως προς την υποδομή για την ομαλή εξέλιξη του έργου. Από την άλλη ήταν απολύτως σίγουρος ότι τελικά δεν θα υπάρξει καμία ουσιαστική καθυστέρηση στην σύνδεση της Καβάλας με το δίκτυο.

Τη Δευτέρα η Πρωινή αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει υποδομή κατασκευασμένη από τον ΔΕΣΦΑ (οι αγωγοί υψηλής πίεσης στις εισόδους της πόλης και δη στην ανατολική είσοδο) ώστε σε αυτούς να «κουμπώσουν» οι επόμενοι αγωγοί (μεσαίας και χαμηλής πίεσης) που θα κατασκευάσει η εταιρία ΔΕΔΑ.  Σύμφωνα με τον Μακάριο Λαζαρίδη το πρόβλημα διαπιστώθηκε πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβρη. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτό να λυθεί. Ο κ. Λαζαρίδης παραδέχτηκε ότι η ΔΕΔΑ στη δημοπράτηση των πρώτων έργων τον Μάρτιο δεν θα περιλαμβάνει το οικιακό φυσικό αέριο στην Καβάλα. Δήλωσε ωστόσο ότι αυτό θα γίνει με επόμενη δημοπράτηση. Στο μεταξύ ο χρόνος που θα πάρουν φυσικό αέριο οι πέντε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα είναι ο ίδιος.  Προφανώς πρόκειται για λάθος που φαίνεται ότι έγινε από τον ΔΕΣΦΑ. Ο Μακάριος Λαζαρίδης με αυτήν την αφορμή ασκεί κριτική και στην προηγούμενη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ,  στην προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και στους τρεις πρώην κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης μεταξύ των άλλων είπε: «Η Καβάλα και οι άλλες πόλεις πρωτεύουσες νομών της ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα πάρουν μαζί, ταυτόχρονα οικιακό φυσικό αέριο. Επί της ουσίας δεν θα υπάρξει καθυστέρηση. Η Καβάλα θα πάρει κανονικά φυσικό αέριο μαζί με τις άλλες πόλεις. Για το θέμα που ανέκυψε ευθύνονται οι αποτυχημένοι τρεις πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η προηγούμενη κυβέρνηση. Το Νοέμβριο του 2019 απευθύνθηκα στη ΔΕΔΑ και ρώτησα αν υπάρχει πρόβλημα με το οικιακό φυσικό αέριο στην Καβάλα. Εκεί έμαθα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση και η προηγούμενη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ δεν δημοπράτησε το απαραίτητο έργο που πρέπει να προηγηθεί. Την κατασκευή του αγωγού υψηλής πίεσης στο Χαλκερό. Αυτός είχε προγραμματιστεί να δημοπρατηθεί το 2023! Έκανα κι άλλες ενέργειες στον Υπουργό Χατζηδάκη, ακόμη και στον πρωθυπουργό. Ενημέρωσα και τον Περιφερειάρχη. Τελικά με την επίσκεψη του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΔΑ το Νοέμβριο στην Κομοτηνή έγιναν συντονισμένες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα».

Διαβάστε επίσης