• 6 Μαΐου 2024,

Επίδειξη ξυλορακέτας στο 11ο δημοτικό σχολείο

 Επίδειξη ξυλορακέτας στο 11ο δημοτικό σχολείο

Στο πλαίσιο της 3ης πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού 2016, το πρωί της Τρίτης ο Ρακετικός Όμιλος Καβάλας συναντήθηκε με τους μαθητές του 11ου δημοτικού σχολείου της πόλης. Οι ρακετίστες μέλη του συλλόγου πραγματοποίησαν ομιλία, επίδειξη και μια πρώτη επαφή των παιδιών με το άθλημα της ξυλορακέτας. Η εκδήλωση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Τα παιδιά από την πλευρά τους ανταποκρίθηκαν θερμά, συμμετείχαν με ιδιαίτερο ζήλο και ικανοποίηση η οποία ήταν ζωγραφισμένη στο χαμόγελο τους. Η υλοποίηση της εκδήλωσης στάθηκε εφικτή με τη βοήθεια του διευθυντή Μάριου Παρασχάκη, του συλλόγου διδασκόντων του 11ου δημοτικού σχολείου και ιδιαίτερα των γυμναστών Χιώτου Στρατούλας, Κεφαλά Γιώτας καθώς και της δασκάλας Κονδυλίδου Αφροδίτης.

Εκ μέρους του Ρακετικού Ομίλου Καβάλας συμμετείχαν τα μέλη Κοκκίνου Σοφία, Μπακιρτζής Δημήτρης, Πούλιας Στέλιος, Ευθυμίου Παντελής, Σχοινάκης Στέλιος και φυσικά ο παγκοσμίως διακεκριμένος για τις εξαιρετικές επιδόσεις του και κατασκευαστής ξυλορακέτας Θεοδωρίδης Βαγγέλης.

Για την ιστορία, ο Βαγγέλης Θεοδωρίδης μας θυμίζει ότι: «Η Καβάλα ήταν πάντα ρακετομάνα. Τα πρώτα δείγματα παιχνιδιών ξυλορακέτας καταγράφτηκαν (από μαρτυρίες παλαιών παιχτών) αρχές της δεκαετίας του ‘60. Αργότερα στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 ιδρύθηκε ο πρώτος σύλλογος χειμερινών κολυμβητών Περιγιαλίου από τον αείμνηστο μπάρμπα Σπύρο (Σπύρος Γρηγοριάδης), που έπαιζε ξυλορακέτα μέχρι τα βαθιά του γεράματα (90 ετών).

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 ακολούθησε ο όμιλος χειμερινών κολυμβητών Μπάτη. Στις δυο αυτές παραλίες της Καβάλας, στο Περιγιάλι (Ανατολικά της πόλης) και στον Μπάτη (Δυτικά της πόλης), παίζεται η ξυλορακέτα ανελλιπώς μέχρι και σήμερα.

Με τον Ρ.Ο.Κ (Ρακετικό Όμιλο Καβάλας) να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής ξυλορακέτας ως ιστορική συνέχεια της, και με ιδρυτικά στελέχη αρκετά μέλη των προαναφερθέντων παλαιών ομίλων, μαζί με πολυπληθέστερα νέα μέλη της ευρύτερης περιοχής (Καβάλα – Ξάνθη – Δράμα κτλ), το άθλημα της ξυλορακέτας προχωρά ένα βήμα παραπέρα.

Στον χώρο του Yacht Club στην Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας ως έδρα του ομίλου, με γήπεδα αγωνιστικών προδιαγραφών, προπονητικής και προσεχώς μόνιμου συστήματος μέτρησης Valetudo Racket, τα μέλη έχουν θέσει ως στόχο τη διάδοση του αθλήματος, μέσω αγώνων-μετρήσεων και φυσικά ίδρυση ακαδημίας νέων παιχτών».

 

=

Διαβάστε επίσης