• 19 Μαΐου 2024,

Επιφυλακτικός για την Γερμανική επένδυση ο Κωστής Σιμιτσής

 Επιφυλακτικός για την Γερμανική επένδυση ο Κωστής Σιμιτσής

Δύο θέματα της τοπικής επικαιρότητας σχολίασε μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο Αντιπεριφερειάρχης Κωστής Σιμιτσής.

Τις πληροφορίες σχετικά με την Γερμανική επένδυση -την κατασκευή μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων- που θα γίνει ή στην Πτολεμαΐδα ή στην Καβάλα και την μεγάλη τουριστική κίνηση που βιώνει όλη αυτή την περίοδο ο Νομός Καβάλας. Ο Κωστής Σιμιτσής καλά ενημερωμένος, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους για την επένδυση εξηγώντας ότι αυτή είναι σε στασιμότητα σχεδόν από την αρχή του καλοκαιριού.

Φάνηκε να είναι επιφυλακτικός για το κατά πόσο θα υλοποιηθεί και για το θέμα είπε:

«Πρόκειται για μία ασαφή κατάσταση. Επί της ουσίας δεν γίνεται κάτι. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη εδώ και καιρό. Ισχύει αυτό που αναφέρουν τα δημοσιογραφικά κείμενα ότι η επένδυση κινείται μεταξύ του Νομού Κοζάνης, ειδικότερα μεταξύ Πτολεμαΐδας και Καβάλας. Είναι μία στάσιμη κατάσταση από τον περασμένο Μάιο.

Όταν ζητήθηκαν στοιχεία (από τους επενδυτές) που εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας χορηγήσαμε. Από τότε δεν υπάρχουν νέα. Ούτε φυσικά για το ενδεχόμενο η επένδυση να γίνει στην Πτολεμαΐδα. Έτσι από τότε μέχρι και σήμερα η μόνη κινητικότητα που διαπιστώνεται στο θέμα είναι η δημοσιογραφική».

Ο κ. Σιμιτσής ισχυρίστηκε επίσης ότι η Γερμανική εταιρία μόλις έμαθε ότι εξασφαλίζει την επιχορήγηση που προβλέπει ο αναπτυξιακός νόμος, βγήκε στην αγορά προς αναζήτηση κεφαλαίων. Αυτή η πληροφορία κάνει τους πάντες ακόμη πιο προσεκτικούς όσον αφορά την υλοποίηση του σχεδίου.

Για τα τουριστικά δεδομένα του Νομού Καβάλας και τη μεγάλη τουριστική κίνηση αυτό το καλοκαίρι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να αρχίσουν να συζητούν τις συνέπειες μιας κατάστασης υπερτουρισμου. Ταυτόχρονα ζήτησε να προστατευτούν και να βελτιωθούν οι υποδομές του Νομού Καβάλας καθώς αυτές όπως σημείωσε εξυπηρετούν και τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες.

Διαβάστε επίσης