Επιφυλάσσεται για δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση ο Χ. Τσοχαταρίδης- Ξανθόπουλος: Δεν αποκλείεται να υπάρξουν ποινές!

 Επιφυλάσσεται για δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση ο Χ. Τσοχαταρίδης- Ξανθόπουλος: Δεν αποκλείεται να υπάρξουν ποινές!

Για τα θέματα της ΔΕΥΑΚ που είναι στην επικαιρότητα μίλησε στην Πρωινή ο πρώην πρόεδρος αυτής Χρήστος Τσοχαταρίδης. Ο κ. Τσοχαταρίδης σήμερα είναι μέλος της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ. Η δήλωση του είναι η εξής:

«Την Τρίτη πληροφορήθηκα για τη συνεδρίαση. Την Τρίτη πήρα την ημερήσια διάταξη και την διάβασα. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι επειδή έχω κάποιες απορίες, εντόπισα παραλείψεις με την εισήγηση που υπάρχει δεν θα ήθελα να μπω σε έναν δημόσιο διάλογο. Ας γίνει το διοικητικό συμβούλιο κι αν θέλετε συζητούμε μετά. Πρόκειται για ένα θέμα που είχε ξεκινήσει με μια σύσταση επιτροπής. Αποσύρθηκε. Δε ξέρω τι μεσολάβησε κι επανέρχεται. Δε θέλω να πω οτιδήποτε τώρα γιατί το θεωρώ σοβαρό. Βέβαια κάθε θέμα έχει και τις πολιτικές του διαστάσεις. Πάγια μου θέση είναι όλα τα ζητήματα να λύνονται σε ένα τραπέζι διαλόγου κι όχι σε αίθουσες δικαστηρίων ή με πειθαρχικές ποινές. Ας γίνει η συνεδρίαση κι έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας να τα δούμε. Πάντα στα θέματα της ΔΕΥΑΚ θέλω να τοποθετούμαι υπεύθυνα. Όπως έχω πει δε θέλω να εξυπηρετώ σκοπιμότητες. Θέλω να συνεχίσω να έχω μια σοβαρότητα, όπως πιστεύω ήμουν σοβαρός και ως πρόεδρος. Πρέπει να προστατεύσουμε ένα διοικητικό συμβούλιο. Θέματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να λύνονται σε ένα τραπέζι διαλόγου. Το σίγουρο είναι- το έχω αντιληφθεί κι εγώ- υπάρχει ένα ζήτημα στη ΔΕΥΑΚ. Το κλίμα δεν είναι καλό. Υπάρχουν συνέπειες. Αυτό αντιλαμβάνομαι. Αυτά όμως είναι θέματα να συζητιούνται μέσα στην επιχείρηση. Όπως μπαίνουν κι αναδεικνύονται αυτά τα ζητήματα νομίζω ότι αδικείται η επιχείρηση. Αντί να συζητάμε για την ένταξη έργου της ΔΕΥΑΚ στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΕΕΑ, συζητάμε για άλλα. Μιλώ για τα μέρη που δημιουργούν αυτά τα ζητήματα. Αυτά πρέπει να σοβαρευτούν ώστε να μην δημιουργούνται όσα δημιουργούνται. Να προστατεύσουν την επιχείρηση όπως πρέπει. Ένα ζήτημα είναι ότι έχει χαθεί η αξιοπιστία της ΔΕΥΑΚ. Αυτά δεν λύνονται σε έναν δημόσιο διάλογο. Για τις περιπτώσεις των λαθών στους λογαριασμούς γιατί φταίει ο χειριστής; Έκανε λάθος εισαγωγής στοιχείων; Το σύστημα είναι ότι του βάλεις θα σου βγάλει. Βεβαίως και το σύστημα πρέπει να έχει δικλείδες ασφαλείας. Όμως πάνω στο θέμα έχω ένα κενό ενημέρωσης κτλ».

* Χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος επανήλθε με νέες δηλώσεις σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Χαρακτήρισε όλη αυτή τη συζήτηση ως υπερβολή και υποκρισία. Κάνουν αντιπολίτευση, είπε για τον Άρη Βέρρο και το Μάκη Παπαδόπουλο, σε θέματα ελάσσονος σημασίας. Ουσιαστικά παραπονέθηκε διότι οι επικεφαλής των αντιπολιτευτικών παρατάξεων ενημερώνονται μόνο από το σωματείο εργαζομένων. Ενώ για τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, όπου ουσιαστικά καλούνται σε απολογία δύο εργαζόμενοι ένας εκ των οποίων είναι και ο πρόεδρος του σωματείου, ο κ. Ξανθόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και ποινές. Τόνισε ότι όλη αυτή η διαδικασία προκλήθηκε από εξώδικο της ιδιωτικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται η ΔΕΥΑΚ για την έκδοση λογαριασμών ύδρευσης. Πρέπει να ενημερώσουμε το διοικητικό συμβούλιο ώστε να απαντήσουμε στο εξώδικο, δήλωσε ο Νίκος Ξανθόπουλος.

Διαβάστε επίσης