• 19 Μαΐου 2024,

Επιφυλάξεις της Κατερίνας Πετράκη για την προμήθεια στεφανιογράφου

 Επιφυλάξεις της Κατερίνας Πετράκη για την προμήθεια στεφανιογράφου

Η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Κατερίνα Πετράκη μετέχει στο δ.σ. του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αποφάσισε υπέρ της επανάληψης της διαδικασίας για την προμήθεια στεφανιογράφου. Παρόλα αυτά θεωρεί τη διαδικασία άστοχη και ιδιαίτερα δύσκολη ως προς την ουσία της. Κι αν αυτή η προσέγγιση ακούγεται υπερβολική, η πρόεδρος του σωματείου εξηγεί αμέσως τους λόγους.

Λόγοι που έχουν να κάνουν με όσα προβλέπονται στον οργανισμό του Νοσοκομείου, ή μάλλον με όσα δεν προβλέπονται. Λόγοι που αφορούν την έλλειψη προσωπικού που θα μπορεί να κάνει στεφανιογραφίες. Η άποψη της κ. Πετράκη έχει μεγάλο ενδιαφέρον σε σχέση με την προοπτική το Νοσοκομείο Καβάλας να αποκτήσει στεφανιογράφο.

Στην Πρωινή είπε τα εξής:

«Ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε κηρυχθεί άγονος. Εξ αρχής η ενέργεια ήταν άστοχη να ενταχθεί στο πρόγραμμα στεφανιογράφος δεδομένου του ότι στο Νοσοκομείο Καβάλας είναι πάρα πολύ δύσκολο να λειτουργήσει Αιμοδυναμικό τμήμα. Ωστόσο η συγκεκριμένη προμήθεια δεν μπορεί να απενταχθεί από το πρόγραμμα.

Αναγκαστικά η διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί. Βέβαια αυτήν την στιγμή υπάρχει αγγειοχειρουργός, άρα μπορεί (ο εξοπλισμός) να χρησιμοποιηθεί για άλλες διαδικασίες και όχι για στεφανιογραφίες. Η ενέργεια (για τη προμήθεια στεφανιογράφου) είναι άστοχη γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε ελπίδες στον κόσμο της Καβάλας ότι θα λειτουργήσει Αιμοδυναμικό τμήμα στο Νοσοκομείο μας.

Διότι για να γίνει αυτό και να μπορούν να γίνουν στεφανιογραφίες θα έπρεπε να υπάρχει το τμήμα- αυτήν την στιγμή το τμήμα δεν υπάρχει στον οργανισμό του Νοσοκομείου- όπως επίσης θα έπρεπε να υπάρχει καρδιοχειρουργική κλινική. Δηλαδή η επιστημονική κοινότητα του Νοσοκομείου αυτό είχε δηλώσει εξ αρχής.

Ότι δεν γίνεται να μην υπάρχει καρδιοχειρουργική κλινική. Η προηγούμενη διοίκηση του Νοσοκομείου είχε την ελπίδα ότι μπορούσαν να δημιουργηθούν όλα αυτά. Καταλαβαίνετε κι εσείς ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο και επειδή υπάρχει σε 1-1,5 ώρα κοντά μας Νοσοκομείο που τα έχει όλα αυτά και πραγματοποιεί τις στεφανιογραφίες.

Σας λέω ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται στεφανιογραφίες χωρίς να υπάρχει υποστήριξη καρδιοχειρουργικού τμήματος. Του ανάλογου προσωπικού και ειδικοτήτων. Ιατρικών. Αυτές οι ειδικότητες που έχουμε δεν αρκούν. Καρδιοχειρουργικό τμήμα δεν υπάρχει. Υπάρχει καρδιολογική κλινική, εξαιρετική. Δεν υπάρχει πρόβλεψη στον οργανισμό του Νοσοκομείου, ούτε καν ζητήθηκε.

Η πρόταση που έχει σταλεί για την τροποποίηση του οργανισμού, δεν ζητήθηκε. Ξαναλέω ότι το μηχάνημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες περιπτώσεις. Από τον αγγειοχειρουργό που υπάρχει στο Νοσοκομείο. Από την αρχή (της διαδικασίας) σας είπα ότι ήταν αστοχία. Μεγάλο μέρος του προσωπικού είχε διαφωνήσει σε αυτό. Θα μπορούσε δηλαδή να υπάρξει ένα άλλο μηχάνημα, με τα ίδια χρήματα που θα ήταν περισσότερο χρήσιμο».

Επόμενο θέμα της συζήτησης μας με την κ. Πετράκη η πορεία της πανδημίας. Περί αυτού δήλωσε:

«Με τον κορωνοϊό σίγουρα είμαστε καλύτερα μα δεν εφησυχάζουμε. Δεν έχουμε τους αριθμούς που είχαμε αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. Θα δούμε τι θα γίνει τώρα, μετά τη γιορτή του Πάσχα. Γιατί πραγματικά υπήρχε και συνωστισμός και σίγουρα πολύ μεγάλη χαλάρωση. Η πανδημία δεν έληξε.

Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Σήμερα το Νοσοκομείο μας έχει πολύ πολύ σοβαρά προβλήματα. Αφορούν το προσωπικό. Δυστυχώς και τουλάχιστον στο μέρος του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού δεν έχει επιτευχθεί η αναπλήρωση των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή.

Οι ευρισκόμενοι σε αναστολή μειώθηκαν. Κάποιοι επανήλθαν με πιστοποιητικό νόσησης. Βοήθησε πάρα πολύ το ότι το πιστοποιητικό από 3μηνο έχει διάρκεια 6 μήνες. Παρόλα αυτά ο αριθμός των συναδέλφων που απουσιάζουν με αναστολή, δεν είναι μόνο που πρέπει να αναπληρωθούν αυτοί. Υπήρχε ήδη ένα μεγάλο κενό της τάξης των 70 ανθρώπων. Είχαν αποχωρήσει με συνταξιοδότηση. Και συνεχίζουν εργαζόμενοι να αποχωρούν με συνταξιοδότηση».

Διαβάστε επίσης