• 19 Μαΐου 2024,

Επίκαιρη ερώτηση Ελευθεριάδου για τον ΑΟΚ

 Επίκαιρη ερώτηση Ελευθεριάδου για τον ΑΟΚ

Τα κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή της ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα 1965 στην Super League 2 και την τήρηση της νομιμότητας, όπως αυτή απορρέει από ρυθμίσεις του ν. 4809/19-6-2021, θέτε με επίκαιρη ερώτηση η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου.

Ο κ. Αυγενάκης, θα κληθεί να απαντήσει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπίας για ποιο λόγο ο ΑΟΚ δεν θα συμμετάσχει στην εν λόγω διοργάνωση, έπειτα από απόφαση της ΕΕΑ, η οποία ερμήνευσε κατά το δοκούν τον σχετικό νόμο, αν και ρητώς αναφέρεται ότι η προθεσμία για την υποβολή της αιτήσεως συμμετοχής λήγει 30 ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος ή του κυπέλλου. Σημειώνεται ότι το μεν πρωτάθλημα Super League 2 αρχίζει στις 26 Σεπτεμβρίου, το δε κύπελλο Ελλάδας στις 22 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητά από τον αρμόδιο υφυπουργό να εκδώσει σχετική εγκύκλιο η οποία θα αποσαφηνίζει ότι ισχύει η προθεσμία τουλάχιστον 30 ημερών πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που αυτό κρίνεται χρονικά περιοριστικό, ζητά από τον κ. Αυγενάκη να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ομάδες που κατάφεραν να προβιβαστούν αγωνιστικά, να καταθέσουν εκ νέου αίτηση συμμετοχής στη νεοσύστατη κατηγορία, δεδομένης της αδυναμίας εύρεσης των 36 ομάδων που απαιτεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League 2.

Καβάλα, 10/9/2021

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Τάνια Ελευθεριάδου

Διαβάστε επίσης