Επικαθήμενο προκάλεσε τη ζημιά στο δρόμο του Παγγαίου

 Επικαθήμενο προκάλεσε τη ζημιά στο δρόμο του Παγγαίου

Δικαιολογημένα ανησυχούν όλοι όσοι επισκέπτονται το Παγγαίο, καθώς τώρα που τα χιόνια λιώνουν διαπιστώνουν φθορές σε ένα έργο της περιφερειακής ενότητας, που ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2016. Πρόκειται για το απαραίτητο έργο που εκτελέστηκε με τον καλύτερο τρόπο, για τη συντήρηση του δρόμου από το Ακροβούνι, μέχρι την κορφή του βουνού.

Σε διάφορα σημεία διαπιστώνονται ρωγμές στο οδόστρωμα και καθιζήσεις. Σύμφωνα όμως με αυτόπτες μάρτυρες, το περιστατικό οφείλεται σε συγκεκριμένο γεγονός. Την περίοδο των χιονοπτώσεων, ένα μεγάλο όχημα, επικαθήμενο με αλυσίδες, χρησιμοποίησε παρά την κακοκαιρία το δρόμο, πιθανότατα για να μεταφέρει ξύλα. Το βάρος του οχήματος ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να μην αντέξει. Άλλωστε η  άσφαλτος και ο δρόμος γενικότερα έχουν διάφορες ιδιαιτερότητες. Δηλαδή ο δρόμος δεν είναι εγκυβωτισμένος, όπως γίνεται σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις.

Η Π.Ε. Καβάλας θα δράσει μετά το πρόβλημα, τοποθετώντας κατ΄ αρχήν πινακίδα, που θ΄ αναφέρει ότι ο δρόμος για την κορυφή του Παγγαίου δεν είναι κατάλληλος για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 15 τόνων.

Το έργο παραλήφθηκε κανονικά από την Π.Ε. με όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα για την κατασκευή του έργου και την ολοκλήρωσή του, παρά μόνο μία κακή ατυχής συμπεριφορά οδηγού, που διάλεξε άσχημη στιγμή κι ένα μεγάλου βάρους όχημα για να πραγματοποιήσει εργασίες υλοτομίας.

Παρόλα αυτά στο έργο κάτι πρέπει να γίνει, πιθανώς μία νέα εργολαβία που θα διορθώσει τις ζημιές.

 

Διαβάστε επίσης