Επίκειται λύση με τις χρηματαποστολές; Συνέντευξη του Λεωνίδα Παππά

 Επίκειται λύση με τις χρηματαποστολές; Συνέντευξη του Λεωνίδα Παππά

Ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς ανακοίνωσε χθες, μιλώντας στην Πρωινή, ότι επίκειται λύση με τις χρηματαποστολές και την εξυπηρέτηση αυτών των ειδικών οχημάτων στο κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας. Το οποίο είναι εντός των πεζόδρομων. Μακάρι να είναι έτσι. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε τα οχήματα που μεταφέρουν ή  παραλαμβάνουν χρήματα θα εξυπηρετούνται από την πίσω είσοδο, μπαίνοντας λίγα μέτρα στον πεζόδρομο της Π. Μελά.

Οι δηλώσεις Λεωνίδα Παππά

Ερ: Καταρχήν σαν νέα διοίκηση του Δήμου δεν αλλάξατε τη Δημοτική Αστυνομία, έτσι όπως ήταν επί διοίκησης της κ. Τσανάκα, έτσι είναι και σήμερα.

Απ: Έχουν γίνει εκτεταμένες συζητήσεις. Πρώτα απ` όλα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η κατάσταση με τις χρηματαποστολές στην Τράπεζα της Ελλάδας. Ολοκληρώνεται η διαμόρφωση  που κάνει η Τράπεζα της Ελλάδας στο πάνω κομμάτι της οδού Παύλου Μελά. Για να καταλάβει ο κόσμος απέναντι από το «Κισμέτ» και εντός ολίγων ημερών οι χρηματαποστολές θα γίνονται  μόνο από εκεί.

Ερ: Εχει σχέση όχι τόσο με τη διαμόρφωση της αυλής, δηλαδή του χώρου εντός της περίφραξης αλλά με την είσοδο της τράπεζας και προς τα μέσα. Εκεί έκαναν τα μέτρα ασφαλείας που ήθελαν;

Απ: Εχω την ενημέρωση ότι σε λίγες μέρες από εκεί θα γίνονται αποκλειστικά οι χρηματαποστολές. Προφανώς θα έχουν λάβει όλα τα μέτρα. Αν θέλετε την άποψη μου, ούτε από εκεί θα έπρεπε να γίνονται.  Θα έπρεπε να έχουν βρει ένα ασφαλή τρόπο ιδίως όταν βρίσκεσαι 100 μέτρα από την Αστυνομία, να σταματάει το όχημα επί της οδού Ομονοίας και να γίνεται με ασφάλεια η χρηματαποστολή. Εν πάσει περιπτώσει  ακόμη και αυτό είναι ένα μέτρο καλύτερο από αυτό που ισχύει τώρα.  Η Δημοτική Αστυνομία και η Τροχαία είναι πλέον πάρα πολύ αυστηροί με τα μηχανάκια που κινούνται επί του πεζόδρομου.  Και όταν λέμε μηχανάκια δεν εννοούμε μόνο τους εργαζόμενους, τους διανομείς των καταστημάτων, εννοούμε και τους καταστηματάρχες και τους διαμένοντες στο κέντρο οι οποίοι θέλουν να παρκάρουν τα μηχανάκια τους μέσα στους πεζοδρόμους. Τα μηχανάκια δεν πρέπει να μπαίνουν στους πεζόδρομους.

Να μας συγχωρήσουν οι φίλοι μας, οι επαγγελματίες διανομείς αλλά ας κάνουν πέντε βήματα παραπάνω.  Είναι προτιμότερο όλοι μας να ταλαιπωρηθούμε λίγο παραπάνω παρά να συμβεί αυτό που από καθαρή τύχη δεν συνέβη προχθές. Το οποίο δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός.  Εχω δει με τα μάτια μου, μηχανάκια να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα και από τύχη αποφεύχθηκε αυτό. Άρα λοιπόν τα μηχανάκια στους πεζόδρομους δεν πρέπει να πατάνε.

Ερ: Δεν την αναδιοργανώσατε και δεν τη βελτιώσατε τη  Δημοτική Αστυνομία.

Απ: Η Δημοτική Αστυνομία έχει συγκεκριμένες δυνατότητες.  Προφανώς πρέπει να γίνονται πιο εντατικοί έλεγχοι. Αυτό ίσως να μπορεί να γίνει. Ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή έβαλε ένα θέμα προς συζήτηση με τους καταστηματάρχες, το ζήτημα της αυστηρής τήρησης επί της νομοθεσίας και της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας  των μηχανών μέσα στους πεζοδρόμους.  Πολλές φορές και ο ίδιος έφτασε στο σημείο να κάνει επιτόπιο έλεγχο, να πάει να δει την κατάσταση. Νομίζω πλέον πως έχει ωριμάσει από κάθε άποψη η συνθήκη για να εφαρμοστεί αυτό αυστηρά. Κανένα μηχανάκι στο πεζόδρομο. Το τρίτο που μένει εκτός από τα δυο που συζητήσαμε, είναι το θέμα των φορτοεκφορτώσεων και του σχετικού ωραρίου. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια απόφαση και τηρείται ένα ωράριο από τις 8 έως τις 11. 30 π.μ.

Νομίζω ότι 11.30 είναι μια πολύ εμπορική ώρα. Πρέπει να μειωθεί το ωράρια των φορτοεκφορτώσεων. Να είναι 8 με 9 η 8 με 10 το πρωί. Πρέπει να τηρηθεί αυστηρά κατά την άποψη μου, ένα μικρότερο ωράριο και θα πρέπει να δούμε πως θα ανοίγουν και πως θα κλείνουν οι πεζόδρομοι.  Παλαιότερα όταν είμαστε διοίκηση με τον Κωστή Σιμιτσή είχαμε τα κολωνάκια αλλά είχαμε ένα σοβαρό θέμα ακριβώς το ποιος διαχειρίζεται τα κλειδιά που ανοίγουν τα κολωνάκια.

Τα διαχειρίζονται οι επαγγελματίες που είναι εκεί μπροστά; Τα διαχειρίζεται η Δημοτική Αστυνομία; Γιατί αν προκύψει μια σοβαρή ανάγκη με ένα ασθενοφόρο η ένα όχημα πυροσβεστικής δεν μπορείς να περιμένεις κάποιον 20 λεπτά να σου φέρει το κλειδί. 

Διαβάστε επίσης