• 18 Απριλίου 2024,

Επίκειται συνάντηση δημάρχου – Σπίρτζη για τη γέφυρα;

 Επίκειται συνάντηση δημάρχου – Σπίρτζη για τη γέφυρα;

Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας Τάκης Εμμανουηλίδη επίκειται νέα συνάντηση της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα με τον υπουργό μεταφορών και υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Οι δηλώσεις του κ. Εμμανουηλίδη παραχωρήθηκαν τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου και είχαν ως θέμα τη γέφυρα που κατέρρευσε το Νοέμβριο.

Ο κ. Εμμανουηλίδης, αφού άσκησε κριτική στη διοίκηση του δήμου για το γεγονός ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος δύο μηνών, προανήγγειλε συνάντηση της δημάρχου με τον υπουργό και με εκπροσώπους της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Συμφωνήσαμε με τη δήμαρχο, τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, εξηγώντας ότι θα επιδιωχθεί το ραντεβού να πραγματοποιηθεί κατά το δυνατόν συντομότερα.

Κατά την εκτίμηση του κ. Εμμανουηλίδη: «ύστερα από τους δύο μήνες που μεσολάβησαν από την κατάρρευση της γέφυρας, επανήλθαμε στα ίδια δεδομένα», εννοώντας την αρχικά συμφωνημένη συνεργασία του Δήμου Καβάλας με το υπουργείο και με την Εγνατία Οδό ΑΕ. Πάντως, οι συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Εμμανουηλίδη δεν επιβεβαιώνονται από το Δήμο Καβάλας.

Εντωμεταξύ, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου υπήρξαν φήμες κατά τις οποίες ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος χρηματοδότησε κατόπιν αποφάσεώς του, προφανώς από το ΕΣΠΑ, το έργο εκπόνησης μελέτης για την ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού. Αναμένεται από μέρα σε μέρα η επίσημη ανακοίνωση η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του περιφερειάρχη ΑΜΘ.

 

Διαβάστε επίσης