Επίκειται βράβευση της Θασιακής Ένωσης από την Ακαδημία Αθηνών

 Επίκειται βράβευση της Θασιακής Ένωσης από την Ακαδημία Αθηνών

Φανερά ικανοποιημένη είναι η διοίκηση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας για την επιτυχία του Συμποσίου Θασιακών Μελετών που έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο νησί της Θάσου. Ο Νίκος Τσιλογιώργης είπε στην Πρωινή ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει ο 20ος τόμος των Θασιακών με τα πρακτικά του Συμποσίου.

Μας είπε με νόημα ότι επίκειται βράβευση της Θασιακής Ένωσης για την ερευνητική της δουλειά και τα ιστορικά της συνέδρια. Η βράβευση θα γίνει από την Ακαδημία Αθηνών. Δεν μίλησε αναλυτικά σχετικά με την επικείμενη βράβευσή. Φαίνεται ότι αυτή θα γνωστοποιηθεί και επίσημα το προσεχές διάστημα.

Ο Νίκος Τσιλογιώργης ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία του συμποσίου, το οποίο ουσιαστικά τελείωσε το μεσημέρι της προηγούμενης Δευτέρας. Είπε στην Πρωινή τα εξής: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους σους μας βοήθησαν στη διοργάνωση. Περισσότερο την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου που μας συμπαραστάθηκε πρώτη φορά στη διοργάνωση μας. Ο Μητροπολίτης Στέφανος μάλιστα ήταν στο τέλος του συμποσίου.

Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο της Θάσου,  το Επιμελητήριο και τους ιδιώτες χορηγούς. Ξεχωρίζουμε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Atrium Αναστάσιο Γιαξή. Μας βοήθησε πάρα πολύ με τις προσφορές που μας έκανε. Το συνέδριο παρακολούθησαν 81 σύνεδροι. Στη διάρκεια του έγιναν 61 εισηγήσεις. Είχαμε δύο εισηγήσεις από καθηγητές Έλληνες που ήρθαν στο συνέδριο από το εξωτερικό. Η επιτυχία της διοργάνωσης είναι γεγονός αλλά ήρθε μέσα από πολλή δουλειά».

Διαβάστε επίσης