Επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών

 Επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών

Χωρίς εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Υπήρχε μόνο ένα έκτακτο θέμα στην ημερήσια διάταξη. Συζητήθηκε η οικονομική κατάσταση του Δήμου. Εγκρίθηκαν τα στοιχεία του Δήμου Καβάλας, για το 4ο τρίμηνο του 2016.

Μετά τη συνεδρίαση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πρόεδρος της επιτροπής Ηλίας Καλανταρίδης, είπε ότι στο τέλος του 2016, η οικονομική κατάσταση  του Δήμου Καβάλας και η εικόνα που παρουσίαζε στους ίδιους τομείς, χαρακτηρίζεται ως πάρα πολύ καλή. Υπάρχει όπως είπε η στέρηση εσόδων μόνο στα χρήματα που προορίζονται για έργα, αλλά και στα έσοδα από χρήσεις προηγούμενων ετών, όπου έχει εισπραχθεί μόνο το 8,5% όσων έχουν προϋπολογισθεί.

Σχετικά με τη ζημιά που υπέστη ο Δήμος Καβάλας από την κακοκαιρία, ήδη εστάλη μια πρώτη επιστολή στο υπουργείο εσωτερικών, με συνεννόηση με τον υφυπουργό Μπαλάφα, όπου αναφέρεται ότι οι δαπάνες του Δήμου Καβάλας, τις ημέρες της κακοκαιρίας, μπορεί να φτάσουν και στο ποσό των 220.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Καβάλας, έκανε το πρώτο βήμα, γνωστοποίησε τις πιθανές δαπάνες του, προκειμένου αμέσως μετά να επανέλθει ζητώντας όλα αυτά τα χρήματα, ή ένα μέρος τους από το υπουργείο εσωτερικών. Ο Ηλ. Καλανταρίδης είπε ότι θα γίνει η ίδια διαδικασία που έγινε με τις έκτακτες δαπάνες για την φιλοξενία των προσφύγων, ενώ θα υπάρξουν κι άλλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον σύμβουλο του υπουργείου κ. Καλογερόπουλο.

Διαβάστε επίσης