Αίτημα παράτασης προς τη Διεύθυνση Δασών

 Αίτημα παράτασης προς τη  Διεύθυνση Δασών

Αρκετός κόσμος ήταν το απόγευμα της Δευτέρας σε μία ακόμα εκδήλωση για τους νέους αναρτημένους δασικούς χάρτες, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Παπαχρηστίδη» στην Ελευθερούπολη. Ήταν κατά γενική ομολογία, μια καλά διοργανωμένη εκδήλωση κι από την  περιφερειακή ενότητα, με εισηγήσεις πολύ ενδιαφέρουσες από ανθρώπους που γνωρίζουν και τα ζητήματα των οικοπέδων, αγροτεμαχίων και τα ζητήματα των δασικών χαρτών. Από το διάλογο που επακολούθησε φάνηκε να διατυπώνεται ήδη προς την Διεύθυνση Δασών το αίτημα, η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων να ξεπεράσει το αρχικό χρονικό διάστημα των 60 ημερών. Ειπώθηκε και στην εκδήλωση της Ελευθερούπολης, ότι 60 μέρες δεν αρκούν. Είναι πολύ πιθανό το αίτημα να διατυπωθεί και επίσημα προς τη Διεύθυνση Δασών και γιατί όχι να γίνει δεκτό.

Μία ακόμη εκδήλωση με το ίδιο περιεχόμενο, θα γίνει στην Καβάλα σε συνεργασία των μηχανικών με τους δικηγόρους, δηλαδή του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ με το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας.

Η εκδήλωση της Ελευθερούπολης

Ενημερωτική συνάντηση για τους δασικούς χάρτες διοργάνωσε τη Δευτέρα το απόγευμα ο Δήμος Παγγαίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου.

Στη συνάντηση το «παρών» έδωσαν τόσο ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, πλήθος δημοτικών και τοπικών συμβούλων από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Παγγαίου καθώς και πολίτες οι οποίοι έλαβαν ενημέρωση  για τους δασικούς χάρτες του Νομού Καβάλας και πιο συγκεκριμένα των Δημοτικών Κοινοτήτων Ελευθερούπολης και Νέας Περάμου, καθώς και των Τοπικών Κοινοτήτων Ελευθερών, Αγίου Ανδρέα και Νέας Ηρακλείτσας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος σύστησε  στο κοινό της εκδήλωσης τους συμμετέχοντες ομιλητές, Ιωάννη Καπετανγιάννη δασολόγο – διευθυντή δασών Καβάλας, τον δικηγόρο (τέως νομικό σύμβουλο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε), Δήμο Νικολόπουλο και τους δασολόγους  Διαμαντή Σταγκίδη και Χρήστο Καραχρήστο, οι οποίοι εκτός από τον  κλάδο της Δασολογίας, εκπροσωπούσαν και το νομικό χώρο, παρέχοντας εξειδικευμένες νομικές γνώσεις για το ζήτημα των δασικών χαρτών, τόσο στους παρευρισκόμενους όσο και σε όσους ενδιαφερόμενους, παρακολουθήσαν την συζήτηση – ενημέρωση διαδικτυακά.

 

Διαβάστε επίσης