• 29 Μαρτίου 2024,

Επιλέχθηκε σύμβουλος για την ομάδα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Καβάλας με Θεσσαλονίκη- Βουλγαρία

 Επιλέχθηκε σύμβουλος για την ομάδα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Καβάλας με Θεσσαλονίκη- Βουλγαρία

Με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζης επιλέχθηκε τεχνικός σύμβουλος (η εταιρία ΣΥΣΤΕΜΑ Μελετητική ΜΕΠΕ) για την υποβοήθηση της διακρατικής ομάδας εργασίας Ελλάδας- Βουλγαρίας στην προκαταρκτική αξιολόγηση της σκοπιμότητας του έργου «Ανάπτυξη της Σιδηροδρομικής Σύνδεσης Θεσσαλονίκης- Καβάλας- Αλεξανδρούπολης- Μπουργκάς- Βάρνα- Ρούσε».

Όπως αναφέρει στην απόφαση του ο Υπουργός «.. το υπόψη έργο αποτελεί εξαιρετικής σημασίας έργο υποδομής και η υλοποίησή του θα ενισχύσει την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας ως διεθνούς κόμβου μεταφορών. Λόγω της υψίστης σημασίας του έργου, του διακρατικού χαρακτήρα του, αλλά και του σημαντικού κόστους του, θα πρέπει σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει μια διερεύνηση στην προκαταρκτική αξιολόγηση της σκοπιμότητας του».

Ο συμβατικός χρόνος εκτέλεσης της παροχής υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου ορίζεται σε έξι μήνες, με την υποχρέωση της υποβολής εντός ενός μηνός από την υπογραφή της σύμβασης του κυρίως παραδοτέου που είναι άμεσα απαραίτητο για την διακρατική ομάδα εργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης