• 4 Μαΐου 2024,

Επιμελητήριο Καβάλας: Επίσκεψη Μακάριου Λαζαρίδη, συμμετοχή στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ

 Επιμελητήριο Καβάλας: Επίσκεψη Μακάριου Λαζαρίδη, συμμετοχή στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ

Στους ρυθμούς των εκθέσεων κινείται το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας προκειμένου να παρακολουθήσει τα γεγονότα του διημέρου στη Θεσσαλονίκη στην έκθεση της συμπρωτεύουσας. Ταυτόχρονα να προετοιμάσει τη μεγάλη καβαλιώτικη έκθεση στο τέλος του μήνα. Την ΚαβάλαEXPO 2019. Aυτήν την περίοδο το Επιμελητήριο δουλεύει σε φουλ ρυθμούς για τα δύο προαναφερθέντα γεγονότα χωρίς να υποβαθμίζει όλες τις άλλες υποχρεώσεις του. Την Πέμπτη συνεδρίασε η διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου ενώ χθες το πρωί ο Μάρκος Δέμπας και ο Λευτέρης Κουκουτίνης υποδέχτηκαν στο κτίριο τον βουλευτή της ΝΔ κ. Μακάριο Λαζαρίδη. Από το κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση φάνηκε ότι οι σχέσεις του Επιμελητηρίου με τον Μακάριο Λαζαρίδη είναι κάτι περισσότερο από άριστες. Οι δύο πλευρές έχουν συνεργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν, θα συνεργαστούν περαιτέρω καθώς το Επιμελητήριο αναζητά συμμάχους. Με πρώτη προτεραιότητα του τους τέσσερις βουλευτές του Νομού Καβάλας.

Από τη χθεσινή συνάντηση προέκυψε ότι το Επιμελητήριο ζητά τη βοήθεια των βουλευτών όχι μόνο στα γνωστά θέματα της αγοράς και της επιχειρηματικότητας. Προσεγγίζει και άλλα ζητήματα όπως τα θέματα των υποδομών καθώς ο φορέας εκτιμά ότι με καλύτερες υποδομές θα βοηθηθούν οι επιχειρηματίες. Θα έρθει νωρίτερα αυτό που περιγράφετε με τη λέξη ανάπτυξη. Αυτό άλλωστε είπε μιλώντας στον κύριο Μακάριο Λαζαρίδη ο Μάρκος Δέμπας.  Μίλησε και για τις υποδομές που όπως είπε βοηθούν την ανάπτυξη του Νομού Καβάλας. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε ότι είναι διαρκές το ενδιαφέρον του Μακαρίου Λαζαρίδη. Δήλωσε ότι η καινούργια κυβέρνηση δείχνει θετικά στοιχεία, κάνει θετικά βήματα. Βασικός στόχος του Επιμελητηρίου είναι η έκθεση «Αλιείας και Αλιευμάτων». Την οποία σκοπεύει να πραγματοποιήσει στο εκθεσιακό κέντρο το 2020,  σε συνεργασία με την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Υπέρ της διοργάνωσης θα παρέμβει όπου χρειάζεται και ο κ. Λαζαρίδης. Ο Μακάριος Λαζαρίδης υποσχέθηκε να βοηθήσει και για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα του Βιοτεχνικού Πάρκου,  για την υλοποίηση μιας διαφαινόμενης συμφωνίας του Επιμελητηρίου με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όταν οι δηλώσεις του κ. Δέμπα ολοκληρώθηκαν το λόγο πήρε ο Μακάριος Λαζαρίδης. Επιβεβαίωσε το συνεχές ενδιαφέρον του για τα θέματα της αγοράς, την σταθερή συνεργασία του με το Επιμελητήριο. Χθες το απόγευμα αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας μετέβη στη Θεσσαλονίκη για τις εκδηλώσεις στην έκθεση αλλά και τις παράλληλες επιχειρηματικές εκδηλώσεις. Εκτός από το Μάρκο Δέμπα στη συμπρωτεύουσα είναι οι κύριοι Κούτρας- Κουκουτίνης- Παναγιωτίδης αλλά και η Μαρία Καραμπουρνιώτη. Χθες το απόγευμα επρόκειτο να λάβουν μέρος στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που γίνεται πάντα τις ημέρες της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα μεταξύ όλων των άλλων θα υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων των Επιμελητηρίων με τον Υπουργό ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Διαβάστε επίσης