• 25 Απριλίου 2024,

Σε εξέλιξη η έκθεση του συλλόγου των γυναικών ζωγράφων

 Σε εξέλιξη η έκθεση του συλλόγου των γυναικών ζωγράφων

Τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφων Καβάλας δημιούργησε τη δική του θετική εικαστική παράδοση. Μία φορά κάθε χρόνο πραγματοποιεί -συνήθως στη δημοτική καπναποθήκη -έκθεση των μελών του. Η οποία ξεκίνησε προχθές και έχει φέτος θέμα τον καπνό. Όπως είπαν στην Πρωινή οι γυναίκες που εκθέτουν τα έργα τους, πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην ιστορία της πόλης η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με τον καπνό. Εκθέτουν δεκαπέντε μέλη του συλλόγου, ένα εκ των οποίων είναι σχετικά καινούργιο. Με την ευκαιρία οι γυναίκες ζωγράφοι της Καβάλας γνωστοποιούν ότι η ομάδα τους είναι ανοιχτή προκειμένου να εγγραφούν στο σύλλογο που δημιουργήθηκε και άλλα μέλη.

Θεμά των έργων της φετινής έκθεσης ο καπνός. Με διάφορους τρόπους  και τεχνοτροπίες. Η έκθεση δεν είναι μεγάλη,  φιλοξενείται μόνο σε ένα τμήμα του ισογείου της δημοτικής καπναποθήκης. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Από την Πέμπτη που λειτουργεί πρωί και απόγευμα αρκετός κόσμος βλέπει από κοντά τους πίνακες ζωγραφικής. Όταν χθες το πρωί επισκεφθήκαμε την έκθεση,  συμπτωματικά ενδεχομένως,  ι επισκέπτες ήταν όλες γυναίκες. Τα εγκαίνια της έκθεσης – η μικρή καθιερωμένη εκδήλωση- έγινε χθες το βράδυ ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο καπνός σαν άλλοτε». Η φετινή πρωτοβουλία του συλλόγου έχει την στήριξη του Δήμου Καβάλας και της Δημωφελεια, οι δύο τοπικοί φορείς συμφώνησαν στην ιδέα η έκθεση να είναι αφιερωμένη στον καπνό.

* Στην έκθεση ζωγραφικής συμμετέχουν οι: Γκέετς Γκαλίνα, Γρηγοριάδου Νατάσα, Δόμβρου Γιώτα, Ευσταθοπούλου Θεόπη, Καζαντζίδου Αντιόπη, Καϊμάκη Καλλιόπη, Καλαϊτζίδου Κωνσταντινιά, Καρδαρά Ίσκρα, Κεραμιδά Αναστασία, Κουτσογιάννη Αναστασία, Μαρμάνη Ελένη, Μιχαηλίδου Αναστασία, Οβαλιάδου Κυριακή, Πιεβαλίτσα Νταϊάνα, Τσακαλίδου Θεοδώρα, Χατζηλιάδου Όλγα.

Διαβάστε επίσης