Επιμένει η Α. Ισωηφίδου για επενδυτικό ενδιαφέρον στα ανατολικά

 Επιμένει η Α. Ισωηφίδου για επενδυτικό ενδιαφέρον στα ανατολικά

Έκτακτη συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το μεσημέρι η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου κι επανέλαβε την ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος για την κατασκευή δύο ξενοδοχειακών μονάδων στην ανατολική πλευρά της πόλης. Ενώ ανέφερε ότι στις 3 Μαΐου θα έρθει στην Καβάλα εκπρόσωπος ελληνο-αμερικανικού επενδυτικού σχήματος προκειμένου να ελέγξει την περιοχή Εσκή Καπού, το στρατόπεδο Ασημακοπούλου και το παλιό νοσοκομείο.

Η κ. Ιωσηφίδου επέμενε ότι υπάρχει ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανατολική πλευρά της Καβάλας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η εξωστρέφεια που δώσαμε στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ τα προηγούμενα χρόνια φέρνει στην Καβάλα υποψήφιους επενδυτές. Το ενδιαφέρον τους υπάρχει και γραπτώς, όχι μόνο προφορικώς. Πάντως, στην περίπτωση των δύο εκτάσεων στην ανατολική πλευρά, της Άσπρης Άμμου και των Σπαθιών, θα προκηρυχθεί ο προβλεπόμενος από το νόμο διαγωνισμός».

Με τη χθεσινή συνέντευξη τύπου η Αναστασία Ιωσηφίδου απάντησε σε υπαινιγμούς και κριτική αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της δημοτικής επιχείρησης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι σήμερα το ταμείο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ διαθέτει πολλά περισσότερα ταμειακά διαθέσιμα από την εποχή που εκείνη και η διοίκηση Τσανάκα είχαν αναλάβει τη διαχείρισή της.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων χθες η κ. Ιωσηφίδου για το επενδυτικό ενδιαφέρον τόνισε:

Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αποφάσισε

1)Την εκποίηση έκτασης 1,5 στρεμ. στην περιοχή Εσκή-Καπού και ειδικότερα στην Άσπρη Άμμο που μαζί με έκταση 3,5 στρεμ. που ανήκει στον Δήμο Καβάλας θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την κατασκευή ξενοδοχείου 4 αστέρων και άνω, δυναμικότητας τουλάχιστον 150 κλινών. Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε τη Δευτέρα και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

2)Την εκμίσθωση εκτάσεως 45 στρεμ. στην περιοχή Σπαθιά του Εσκή- Καπού αποκλειστικά για την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδος 4 αστέρων και άνω δυναμικότητας 400 κλινών, με ελάχιστο ύψος μισθώματος ποσοστό 2,5% επί του τζίρου της επιχείρησης. Η απόφαση αυτή δεν απαιτεί έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και οι δύο αυτές αποφάσεις αφορούν επενδύσεις για τις οποίες υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές και ως εκ τούτου προχωρούν στην διαδικασία του διαγωνισμού άμεσα. Επιπλέον θα υπάρχει ρητός όρος στο διαγωνισμό ότι τουλάχιστον το 50% του ανθρώπινου δυναμικού που θα απαιτηθεί τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά την λειτουργία της μονάδας θα είναι δημότες του Δήμου Καβάλας.

Η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θα συνεχίσει τις επαφές της για την αξιοποίηση του συνόλου της εκτάσεως Εσκή-Καπού με επενδύσεις που αφορούν όχι μόνο τον τουρισμό αλλά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή και άλλες.

ΣΤΟΥΣ «ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Σχετικά με τα οικονομικά της δημοτικής επιχείρησης η πρόεδρος επεσήμανε:

Θα ήθελα να θυμίσω ότι όταν αναλάβαμε την διοίκηση, παραλάβαμε μία έκθεση ιδεών για εκσυγχρονισμό του Πηλοθεραπευτηρίου, χωρίς μελέτες και με μία δανειακή σύμβαση ύψους 1,5 εκατομ. ευρώ για την υλοποίηση του. Επιπλέον, μια Δημοτική Αγορά που έμπαζε νερά από παντού, με απαρχαιωμένο εξοπλισμό και με την υπόθεση του πολυκαταστήματος να απειλεί τα οικονομικά της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αλλά και την επιβίωση της ίδιας της Δημοτικής Αγοράς.

Σήμερα το θέμα του πολυκαταστήματος έχει λυθεί με τον καλύτερο τρόπο χωρίς η επιχείρηση να χάσει ούτε ένα ευρώ, καθώς σήμερα υπάρχει ένα απολύτως υγιές πολυκατάστημα, χωρίς οφειλή από το παρελθόν, έχουν σωθεί οι θέσεις εργασίας του πολυκαταστήματος, ενώ επιπλέον η Δημοτική Αγορά έχει ήδη υλοποιήσει ένα πρόγραμμα πλήρους εκσυγχρονισμού.

Επιπλέον στο Πηλοθεραπευτήριο ξεκινά το επενδυτικό έργο αφού έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες μελέτες και αδειοδοτήσεις με εξασφαλισμένα κεφάλαια 2 εκ. ευρώ μέσω επενδυτικού προγράμματος χωρίς τον δανεισμό που προανέφερα.

Διαβάστε επίσης