Όλα είναι έργα Μαρκόπουλου!  «Πλούσιος» αλλά και fake ο απολογισμός της 5ετιας

 Όλα είναι έργα Μαρκόπουλου!  «Πλούσιος» αλλά και fake ο απολογισμός της 5ετιας

Με μια συνέντευξη τύπου που διήρκεσε περίπου μία ώρα ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος έκανε την Μ. Τετάρτη το μεσημέρι απολογισμό των έργων της 5ετιας του. Μόνο που ο απολογισμός δεν ήταν καθόλου αντικειμενικός κι έτσι περιέλαβε όλα τα έργα που τέλειωσαν τα προηγούμενα 5 χρόνια. Όλα «βαφτίστηκαν» έργα του Θ. Μαρκόπουλου, ακόμη κι ο καθαρισμός των δρόμων από τα χιόνια! Η υπερβολή αυτή συνοδεύτηκε από ειδική παρουσίαση έργων που ξεκίνησαν ακόμη και πριν 10 χρόνια. Επειδή τέλειωσαν επί των ημερών του είναι έργα δικά του. Τόσο απλά. Στον απολογισμό του ο κ. Μαρκόπουλος συμπεριέλαβε έργα του ΕΣΠΑ, έργα του Δασαρχείου της Θάσου, των Υπουργείων κτλ. Αρκεί η υπηρεσία του να είχε μια κάποια ανάμιξη. Μια κάποια ελάχιστη ενέργεια.

Ευτυχώς η αλήθεια είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου. Στο τέλος των δηλώσεων του ο Αντιπεριφερειάρχης «περιποιήθηκε» τον κ. Χρήστο Μέτιο. Δόθηκε μάλιστα η εντύπωση ότι ο βασικός σκοπός της συνέντευξης τύπου ήταν αυτός και όχι η προβολή των υποτιθέμενων έργων.

«Κάναμε μικρές παρεμβάσεις ακόμη κι εκεί που δεν υπήρχαν (δεν είχαμε) χρήματα» είπε ο κ. Μαρκόπουλος! Παρουσίασε ως επιτυχία τις διάφορες συντηρήσεις και μικροεπεμβάσεις, έδειξε στους δημοσιογράφους έργα με προϋπολογισμό ακόμη και 24.000 ευρώ! Μνημόνευσε ως έργο του αυτό της Ιχθυόσκαλας, το οποίο δημοπρατήθηκε επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του φράγματος Μαρμαρά, έργο επίσης της εποχής Καλλιοντζή. Ξεχωρίσαμε τις ακόλουθες περιπτώσεις έργων:

-Κατασκευή ισόπεδων κόμβων. Το έργο έχει χρηματοδότηση αλλά δεν έχει μελέτες! Για την καθυστέρηση εκπόνησης των μελετών επέρριψε ευθύνες στον κ. Μέτιο.

-Κατασκευή φράγματος Μαριών. Το έργο ολοκληρώθηκε μεν αλλά όπως δήλωσε απαιτείται και νέο έργο!

– Κατασκευή φράγματος Μαρμαρά (έργο της εποχής Καλλιοντζή). Το έργο ολοκληρώθηκε αλλά δεν υπάρχει ούτε καν μελέτη του απαραίτητου αρδευτικού δικτύου.

-Κατασκευή του δρόμου προς το Παγγαίο. Το έργο ολοκληρώθηκε, παρουσίασε προβλήματα λόγω κακής χρήσης του κι ενώ η ανάγκη συμπληρωματικής παρέμβασης διαπιστώθηκε αρχές του 2018 ακόμη και σήμερα αυτή δεν υλοποιήθηκε!

Ο κ. Μαρκόπουλος παρουσίασε ως έργα του τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους επειδή έγινε το αυτονόητο. Η πληρωμή ΚΤΕΛ- Ταξί που διεκπεραιώνεται μόνο από την Π.Ε. Καβάλας γίνεται μέσα σε διάστημα (ισχυρίστηκε) 2 μηνών. Ο  Αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε σημαντικό το έργο που έγινε επί των ημερών του. Φυσικά δεν είπε το παραμικρό για όσα δεν έκανε:

-Δεν έκανε απολύτως τίποτα για το Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, το οποίο «φωνάζει» ότι χρειάζεται συντήρηση.

-Δεν έκανε τίποτα για να αξιοποιήσει τους ορόφους αρμοδιότητας της Π.Ε. Καβάλας στο κτίριο πρώην ΕΟΚ.

-Στη δε καπναποθήκη της οδού Φιλίππου, έφτιαξε την στέγη της αλλά μόνο όταν αυτή κατέρρευσε.

Την 5ετια που πέρασε ο κ. Μαρκόπουλος έδωσε μικρή σημασία στο τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο σχεδόν ποτέ δεν πρόβαλε. Έτσι αυτό καταρτίζονταν και ψηφίζονταν από το Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά κανείς δεν γνώριζε ούτε το περιεχόμενο του, ούτε πόσα έργα υλοποιήθηκαν και πόσα όχι. Ενεπλάκη στον διαγωνισμό για τα Λουτρά των Ελευθερών αλλά η πρώτη προσπάθεια είχε αρνητικό αποτέλεσμα με γνωστές παρενέργειες. Αυτές ήταν όπως γνωρίζουμε ένας λόγος για τον οποίο επήλθε η ρήξη του με τον κ. Μέτιο. Ο κ. Μαρκόπουλος είπε χθες ότι είναι λάθος οι εξαγγελίες έργων αν νωρίτερα δεν υπάρχει απολογισμός αυτών που προηγήθηκαν. Η συγκεκριμένη αναφορά είχε αποδέκτη τον κ. Μέτιο, με αφορμή έργα που εξήγγειλε πρόσφατα. Έργα που θα χρηματοδοτηθούν είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από το ΠΔΕ.

 

 

Διαβάστε επίσης