• 25 Απριλίου 2024,

Ένα σχολείο λιγότερο: Οριστικά συγχωνεύεται το 20ο δημοτικό με το 9ο

 Ένα σχολείο λιγότερο: Οριστικά συγχωνεύεται το 20ο δημοτικό με το 9ο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η οριστική απόφαση του Υπουργού Παιδείας για τη συγχώνευση του 20ου δημοτικού σχολείου Περιγιαλίου (φωτογραφία) με το 9ο δημοτικό σχολείο Αγίου Αθανασίου. Αυτό σημαίνει ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο η πόλη της Καβάλας θα έχει ένα δημοτικό σχολείο λιγότερο. Η απόφαση ήταν αναμενόμενη αν και το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας γνωμοδότησε αρνητικά. Το 9ο δημοτικό σχολείο μετατρέπεται σε 10/θέσιο και αυξάνει τον αριθμό του μαθητικού του δυναμικού. Σε αυτό μεταφέρονται τουλάχιστον είκοσι παιδιά που σήμερα φοιτούν στο 20ο δημοτικό σχολείο Περιγιαλίου.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Περιγιαλίου μειώθηκαν στη διάρκεια των προηγούμενων ετών και πολλοί ισχυρίζονται ότι η συγχώνευση θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Προσφάτως, το 20ο δημοτικό σχολείο λειτουργεί ως 2/θέσιο.

Η υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στις 19 Απριλίου στο Β’ τεύχος της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι μαθητές του 20ου δημοτικού σχολείου θα φοιτούν στο 9ο δημοτικό σχολείο, στην οδό Αγίου Τρύφωνα 2. Με την αποχώρηση των μαθητών από το κτήριο του 20ου δημοτικού σχολείου στο κτήριο θα παραμείνει και θα λειτουργεί το ειδικό δημοτικό σχολείο. Ωστόσο οι ελεύθερες αίθουσες που θα προκύψουν ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν και ως αποθηκευτικοί χώροι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

 

Διαβάστε επίσης