• 9 Μαΐου 2024,

Ας γνωρίσουμε τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Φιλήμονα Ξουλόγη

 Ας γνωρίσουμε τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Φιλήμονα Ξουλόγη

Ο Φιλήμονας Ξουλόγης εμπιστεύεται τον Θόδωρο Μουριάδη, είναι υποψήφιος μαζί του. Τον γνωρίζουμε, μαθαίνουμε τις απόψεις του από τον σύντομο διάλογο που είχαμε μαζί του.

Ερώτηση: Σύντομο βιογραφικό σας.

Απάντηση: Ονομάζομαι  Φιλήμων  Ξουλόγης  του Χρήστου και της Σοφίας , γεννημένος το 1968, Κατάγομαι από τη Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου και είμαι κάτοικος  Καβάλας τα τελευταία 23 χρόνια . Μένω στη περιοχή του Αγίου Λουκά. Είμαι πτυχιούχος  της Γεωπονική Σχολής  του Α.Π.Θ από το 1995 και από τότε εργάζομαι ως Γεωπόνος στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα ασχολήθηκα με διαμορφώσεις  εξωτερικού χώρου καθώς και με συντηρήσεις  πρασίνου. Ήμουν εκλεγμένος  αντιπρόσωπος του κλάδου γεωπόνων στο Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για δύο θητείες 2000-2003 και 2003-2006 καθώς και  για δύο θητείες στο Δ.Σ του Συλλόγου Γεωπόνων του νομού Καβάλας 2001-2003 και 2005-2007. Είμαι αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  του Αγίου Λουκά  Καβάλας και μέλος του Συλλόγου Λατινοαμερικάνικης κουλτούρας “KAVALATINO.” Είμαι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Ουζούνη , Ιατρό Νεφρολόγο Επιμελήτρια  Α’ στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Ερώτηση:  Σε τι κατάσταση είναι σήμερα η Καβάλα; Έχει να παρουσιάσει έργο η διοίκηση της κ. Τσανάκα;

Απάντηση:  Για την καθημερινότητα του πολίτη (κυκλοφοριακό, καθαριότητα, αδέσποτα, κ.α) η σημερινή διοίκηση έκανε βήματα προς τα πίσω. Η Καβάλα αν και τουριστικός προορισμός δίνει την εντύπωση μιας βρόμικης πόλης. Η υπηρεσία πρασίνου απλά φυτεύει και κλαδεύει κάποια δέντρα και φυτά χωρίς κανένα σχεδιασμό και αισθητική. Με λίγα χρήματα αλλά με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό οι χώροι πρασίνου της πόλης μας μπορούν να αναμορφωθούν. Η σημερινή διοίκηση απουσιάζει από την καθημερινότητα της γειτονιάς, αλλά και της αγοράς, αφήνοντας άλυτα όλα τα καθημερινά προβλήματα. Στο θέμα της προβολής της πόλης μας χωρίς όραμα και σχεδιασμό αναλώνεται σε άσκοπα και ακριβά ταξίδια.

Ερώτηση: Για ποιόν λόγο είστε υποψήφιος;

Απάντηση: Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν μάθει να προσφέρουν ανιδιοτελώς μέσα από σωματεία, Συλλόγους επαγγελματικούς και πολιτιστικούς, Επιμελητήρια. Μέσα από την οικονομική κρίση ο εθελοντισμός και η αλληλοϋποστήριξη βοήθησαν να σταθούν πολλοί συνάνθρωποι μας στα πόδια τους. Φυσικά δεν θα μπορούσα να λείπω από δράσεις που έγιναν. Τώρα που φαίνεται να βγαίνουμε στο ξέφωτο μετά από 10 χρόνια λιτότητας δεν θα παραμείνω στον καναπέ του σπιτιού μου και να κάνω κριτική. Πιστεύω στην συμμετοχή και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες στη γιορτή της δημοκρατίας.

Ερώτηση: Πόσο αλλάζει τα δεδομένα ο Κλεισθένης;

Απάντηση: Με τον Κλεισθένη όλα θα είναι διαφορετικά και ο νέος Δήμαρχος θα πρέπει να μπορεί να συνθέτει ώστε να παίρνονται αποφάσεις. Αυτό πιστεύω καλλίτερα από όλους τους υποψηφίους δήμαρχους ο Θόδωρος Μουριάδης μπορεί να το κάνει, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να ακούσει, να συνομιλήσει ειλικρινά και να συγκεράσει όλες τις διαφορετικές γνώμες σε μια κοινή προσπάθεια για το καλό της πόλης μας.

Ερώτηση: Συμμετέχει ο κόσμος στην προεκλογική συζήτηση και δραστηριότητα;

Απάντηση: Η συμμετοχή του κόσμου έχει αυξητική τάση όσο πλησιάζουμε προς  τις εκλογές. Ο κόσμος είναι τόσο απογοητευμένος από αυτούς που τον διοικούν και σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που έχει, ψάχνει για την ελπίδα και την προοπτική, κάτι που εκφράζεται μέσα από την παράταξη  ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ της όποιας είμαι μέλος. Το μεγαλύτερο όμως στοίχημα είναι να αρχίσει να κουβεντιάζει και να συμμετέχει η νέα γενιά.

Ερώτηση: Η υποψηφιότητα Μουριάδη είναι «συνέχεια» της περιόδου Σιμιτσή;

Απάντηση: Στο συνδυασμό συμμετέχουν μερικά  άτομα από τον συνδυασμό του κ. Σιμιτσή, αλλά το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από νέα άτομα και μάλιστα προερχόμενα και από διαφορετικούς χώρους. Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΥ κατά την άποψη μου είναι το πιο ποιοτικό ψηφοδέλτιο και σε γνώση και σε τίτλους σπουδών. Το κυριότερο όμως είναι πως ο Θόδωρος Μουριάδης και η παράταξή μας θέλουμε να εμπνεύσουμε ένα νέο ήθος και να διοικήσουμε με διαφάνεια με συμμέτοχο και συνυπεύθυνο τον πολίτη, για να γίνει η πόλη μας μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Ερώτηση: Που ξεχωρίζει, σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους δημάρχους, ο Θ. Μουριάδης;

Απάντηση: Είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, με παιδεία, γνώσεις, ευγένεια, αλλά και εμπειρία. Η σταδιοδρομία του ως αξιωματικός του ελληνικού Στρατού και  ως πολιτικός μηχανικός, αλλά και η θητεία του ως αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών, παρέχουν κατά τη γνώμη μου όλα τα εχέγγυα μιας δημιουργικής και πετυχημένης διοίκησης.

 

 

Διαβάστε επίσης