• 16 Μαΐου 2024,

Επιμένει η Υ.Π.Α. στο έργο της στην κορυφή του Υψάριου

 Επιμένει η Υ.Π.Α. στο έργο της στην κορυφή του Υψάριου

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών) απέρριψε αίτημα προσωρινής διακοπής του έργου στο Υψάριο της Θάσου. Το έργο έχει τίτλο «Περίφραξη, συντήρηση, περιφερειακού δρόμου, Η/Μ εξοπλισμός και εγκατάσταση προκατασκευασμένων οικίσκων και ιστών στη θέση Υψάριο». Η χθεσινή απόφαση του διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκου αναφέρει «…αποφασίζουμε την μη αποδοχή της 7-11-2019 ειδικής δήλωσης διακοπής εργασιών της αναδόχου Κ/ξίας για το έργο καθόσον δεν προκύπτει υπαιτιότητα της Υπηρεσίας μας (κύριος του έργου) για διακοπή των εργασιών. Ως εκ τούτου να προβείτε στην ολοκλήρωση των εργασιών εκτέλεσης του έργου λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα απαραίτητα μέτρα και νομικά μέσα, για την προστασία των κατασκευών και των εργοταξιακών εγκαταστάσεων, ώστε να εκτελέσετε απρόσκοπτα και να ολοκληρώσετε το έργο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τους συμβατικούς όρους».

Στην αίτηση της η κοινοπραξία επικαλείται αδυναμία πρόσβασης στον τόπο του έργου και λόγους ανωτέρας βίας (διαμαρτυρίες Θασίων). Στα σχετικά της απόφασης περιλαμβάνεται έγγραφο του Α.Τ. Θάσου (βεβαίωση) αλλά και αυτοψία των μηχανικών της υπηρεσίας. Η ΥΠΑ σημειώνει με την ευκαιρία ότι: «…Η υλοποίηση του έργου είναι απολύτως αναγκαία, ώστε να εξασφαλισθεί η προστασία των αεροπορικών επικοινωνιών και η αναβάθμιση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση αναγκών των αερεπίγειων επικοινωνιών αεροναυτιλίας της ΥΠΑ β)Το έργο έχει ενταχθεί με την απόφαση ΕΥΔ/ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ/8382/20-9-2019 για συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στον Άξονα προτεραιότητας «ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΤΣ)του Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει σφοδρή αντίδραση κατοίκων του νησιού, οι οποίοι δημιούργησαν επιτροπή πρωτοβουλίας – αγώνα κτλ. Μία φορά έχουν ήδη σταματήσει τις σχετικές εργασίες με την παρουσία τους στο σημείο. Υπάρχει επίσης από τον Οκτώβρη δήλωση του κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, σύμφωνα με την οποία το έργο σταματά λόγω έλλειψης ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης